Dit is het allerbeste restaurant van Tomorrowland

Op geen enkel festival ligt het gastronomische niveau hoger dan op Tomorrowland, maar er kan natuurlijk maar één Tomorrowland-restaurant het allerbeste zijn...

 

Net als tijdens vorige edities is de keuze aan eten op Tomorrowland dit jaar al even overweldigend als die aan dj’s: Bij B-Eat kun je je laten verwennen door bekende chefs uit Las Vegas. Eten met zicht op de Mainstage doe je in het Tomorrowland Restaurant van éénsterrenchef Ken Verschueren. Vleesliefhebbers zetten koers naar grillrestaurant Brasa. En voor junkfood deluxe kun je bij de foodstand van tweesterrenchef Bart De Pooter terecht. Surinaams, Spaans, Vietnamees, Japans, Koreaans, Spaans,... de keuken van Tomorrowland is al even divers en internationaal als z’n bezoekers.

De meest exclusieve plek om dit jaar aan te schuiven, is zonder twijfel het geheime restaurant in de Mainstage waar Piet Huysentruyt 6 diners voor telkens 12 gasten serveert. Wie daar één van wilde zijn, moest er 1.875 euro voor neertellen, maar dat is omdat de opbrengst van dit Secret Resto naar de ‘Love Tomorrow Foundation’ gaat, die bijvoorbeeld onlangs nog een muziekschool bouwde in Nepal.

Voor topgastronomie aan een heel wat democratischer prijs moet je dit jaar echter in de art deco-serre van restaurant Aperto zijn, waar Nick Bril van The Jane elke dag samen met verschillende Jong Keukengeweld-chefs een fingerlicking good sharing-menu serveert, en je voor zes topgerechtjes én een aperitief amper... € 31,50 betaalt.

Toen wij vorig weekend gingen proeven, kregen we in Aperto na een frisse cocktail met gemberbier, wodka en citroengras drie zalige sharing dishes van Nick Bril geserveerd: een crème van gerookte hummus met krokant Arabisch brood, een verfrissende ceviche, en verrukkelijke inktvisringetjes, een duidelijke knipoog naar het multiculturele karakter van het festival.

De Jong Keukengeweld-chef van dienst was de geweldige Seppe Nobels, die de gasten botermalse varkenswangetjes, gepofte wortel, gegrilde asperges en een verslavend lekkere gebrande spitskool voorschotelde.

En dan moest het beste nog komen... Omdat topchefs alleen met topmateriaal werken, had Tomorrowland Miele gevraagd om de keukentoestellen voor Aperto voor hun rekening te nemen, en die waren zo aardig om naast een indrukwekkend arsenaal steamers, ovens, en inductiekookplaten met geïntegreerde dampkap -én een bevallig elfje- ook hun persoonlijke ambassadeur mee te brengen, niemand minder dan Roger Van Damme, die in 2017 nog werd uitgeroepen tot Best Pastry Chef of the World.

Geïnspireerd door de feërieke decorstukken van Tomorrowland schotelde Roger ons een dessert voor op basis van chocolade en ganzenlever dat zo mooi was dat het bijna zonde was om er de lepel in te zetten...

P.S.: Wie nog snel een reservatie zou willen maken bij Aperto, moeten we teleurstellen: het restaurant is helaas al helemaal volgeboekt. Maar mocht het een troost zijn: in de Sweet Corners-stand op het festivalterrein worden de pannenkoeken, ijsjes en wafels van Miele-ambassadeur Roger geserveerd, zodat elke Tomorrowland-bezoeker toch een stukje van de Van Damme-magic kan ervaren.

 

Lees ook:

 

Openingsbeeld: Nick Bril – Tekst: Nathalie Balsing

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content