Er bestaan waterdichte sneakers en wij willen ze (voor op festivals)

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Belgische festivalgangers wéten het: je voorziet best een outfit tegen zon en regen. Op Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop durft het tussen de zonnestralen door al eens gieten en net daar sprongen Stutterheim, Novesta, Vans én Rains op in. Wij stellen voor: een zomersneaker die tegen water kan.

Waterdichte sneakers van Stutterheim x Novesta

Het Slovaakse sneakerlabel Novesta en Stutterheim (uit Stockholm, bekend om haar klassieke vissersjasjes) gingen vorig jaar in zee voor een SS18 zomercollectie korte regenlaarsjes in natuurlijk rubber. De remedie tegen zweetvoeten, die flink van pas kan komen op een festivalcamping.

, 125 euro
, 125 euro

Deze zomer breien ze er een vervolg aan, met waterdichte sneakers die begin juli werden gelanceerd. De handgemaakte Rain Stars zijn duurzaam – er werd natuurlijk rubber, 100% katoen en zuiver linnen gebruikt – en komen in twee varianten: de Rain Star Dribble gaat tot net boven de enkels, de lagere Rain Star Master komt er net onder.

 - Rain Star Dribble, 125 euro, Rain Star Master, 115 euro
 – Rain Star Dribble, 125 euro, Rain Star Master, 115 euro

Waterdicht en vederlicht by Vans x Rains

Ook Vans en Rains gaan samen voor dé ultieme festivalschoen. Het Amerikaanse cultlabel neemt het Deense outerwearlabel onder de arm voor een verderlichte sneakercapsule. Het design van de sneakercollectie is geïnspireerd op het industriële landschap van Kopenhagen, met neutrale tinten als kaki, zwart en wit. Met deze collectie willen Vans en Rains tonen dat waterdicht en vederlicht hand in hand kunnen gaan. Vans integreerde zijn UltraCush™ Lite-technologie in drie klassieke modellen. Die integratie resulteert in veerkrachtige zolen die langdurige ondersteuning bieden, handig als je heel de dag moet dansen.

- Vans Sk8-Hi, 110 euro, Vans Slip-On, 90 euro, Vans Old Skool, 100 euro
– Vans Sk8-Hi, 110 euro, Vans Slip-On, 90 euro, Vans Old Skool, 100 euro

Festival fever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content