Duif met druiven

Smaken die perfect samengaan in de cocottes van Le Creuset.

© Borgerhoff en Lamberigts

Nodig

  • 6 duiven
  • versgemalen peper
  • zout
  • bosje bladpeterselie
  • bosje dragon
  • 12 dunne sneetjes spek
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 zoete ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 el bloem
  • 300 ml muskaatwijn
  • 560 ml kippenbouillon
  • 2 el grove mosterd
  • 500 g duiven zonder pitten

Bereiding

  1. Haal de ingewanden uit de duiven of koop schoongemaakte duiven. Spoel goed uit. Kruid de binnenkant met versgemalen peper en zout. Vul de duiven met bladpeterselie en dragon.
     
  2. Omwikkel elke duif met een sneetje spek. Verhit 1 el boter en olijfolie in een stoofpot en braad hierin de duiven aan aale kanten bruin. Haal uit de pot en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Laat fruiten tot de ui glazig is. Voeg de resterende boter en 1 eetlepel bloem toe. Roer goed zodat al het bakvocht loskomt en je geen klonters krijgt. Blus met de wijn en laat het vocht tot de helft reduceren. Voeg de duiven, bouillon en grove mosterd toe en laat 40 minuten sudderen in een oven op 170°C.
     
  3. Haal de druiven van hun taken en was ze. Voeg de druiven en de resterende dragon toe en laat 10 minuten afgedekt sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Recept: Waterzooi met een dakje

Partner Content

Gesponsorde content