Eet je arm: smullen van de 10 duurste ingrediënten ter wereld

Een etentje bij Sergio Herman of in 't Hof van Cleve een dure aangelegenheid? We dachten het niet als je die uitgave vergelijkt met de hoogste prijzen die ooit al werden betaald voor enkele van de meest exclusieve ingrediënten ter wereld.

Kopi Luwak-koffie: €900/kg
Geloof het of niet maar voor een kopje koffie waarvan de koffiebessen eerst werden opgegeten en werden 'verwerkt' door het darmkanaal van de civetkat, betaal je maar liefst 900 euro per kilogram. Voor mij zwart graag!

Matsutake-champignon: €1500/kg
De Japanse Matsutake champignon kan je zowat vergelijken met de zwarte truffel. De prijs logt zo hoog omdat de champignon moeilijker en moeilijker verkrijgbaar is. 

Wagyu-steak: €2100
Kan je ook in betaalbaarder versies vinden maar goedkoop zal dit malse vlees nooit zijn. Het meest gegeerde vlees komt uit de Japanse stad Kobe, waar de koeien worden grootgebracht met bier en massages. Ze konden het slechter getrokken hebben, dat staat vast!

Kaviaar-curry: €2500
Dit astronomische bedrag werd neergeteld voor een gastronomisch experimentje in het kader van de release van de film 'Slumdog Millionaire' enkele jaren geleden. Een Indische restaurateur stelde een curry samen met de duurste ingrediënten die hij kon vinden. In de speciale currymix vinden we o.a. witte truffel, belugakaviaar en bladgoud. Of het ook lekker was, is een groot vraagteken.

Pizza Royale 007: €2500
Nog zo'n gerechtje gebaseerd op een film. Deze Pizza Royale 007, genoemd naar een van de laatste Bondfilms bestaat o.a. uit kreeft gemarineerd in Louis VIII-cognac (1700 euro voor een fles!), kaviaar doordrenkt van Bollingerchampagne en Schotse gerookte zalm. Deze 'duurste pizza ter wereld' werd geveild op eBay!

Zwarte meloen: €4600
De Densuke-watermeloen is enkel verkrijgbaar op het eiland Hokkaido en bijgevolg een gegeerd cadeautje onder the rich & famous in Japan.

Yubari-meloen: €9000
En het kan natuurlijk nog straffer! De allerduurste meloenen ter wereld, staan bekend om hun zoetheid en hun perfecte vorm maar voor deze Yubari tel je dan wel even 9000 euro neer.

Kaviaar: €19.000/kg
American allstars lepelen Beluga-kaviaar naar binnen alsof het vanillepudding is maar de Iranezen tillen kaviaar pas echt naar een hoger niveau. De almas kaviaar wordt alleen maar verkocht in 'The Caviar House & Prunier in Londen en wordt gepresenteerd in een 24-karaats gouden doosje waarvoor je een luttele 19000 euro per kg neerlegt.

Truffels: 122.000/kg
Truffels heb je in vele maten, soorten en smaken. De truffel van het Italiaanse Alba ruikt naar een mix van aarde, oude kaas en boomwortel. Moeilijk te begrijpen dat er reeds tot 122.000 euro voor een kilo werd geboden, toch?

Chateau Margaux: €300.000/fles
Het duurste exemplaar van de wereldbekende Chateaux Margaux dateert uit 1787 en werd verkocht aan 300.000 euro. Nu maar hopen dat hij niet naar kurk smaakte!

Partner Content

Gesponsorde content