Gent, dé culinaire hotspot van Vlaanderen in 2013

Als er in Vlaanderen één stad is die zich dit jaar culinaire hotspot mag noemen, is het Gent wel. Zowel nieuwe lunchconcepten als meer upscale projecten van gerenommeerde chefs veroveren de stad. Om het overzichtelijk te houden, maakten wij een overzicht.  

TRENDY ADRESSEN VOOR EEN LEKKERE LUNCH

Ramen: Deze unieke noedelbar opende in het begin van het jaar zijn deuren. Een uitgebreid artikel met uitbater Tom Vandenberghe vind je hier.
Ramen, Oudburg 51, Gent.

Pure Daphne: In Nederland zijn ze er al jarenlang verzot op, en binnenkort vinden we ook in Vlaanderen de eerste krokettenbar terug. Daphne Aers, zaakvoerster van TNS Kroketten en voormalige finaliste van de Beste Hobbykok van Vlaanderen, opent heel binnenkort een eigen zaak waar je de kroketten zowel ter plaatse kan oppeuzelen, als kan meenemen. In afwachting vind je Daphne's kroketten al in de diepvriesvakken van verschillende grootwarenhuizen. Het gamma bestaat uit zeven verschillende smaken, die het basisaanbod vormen van Pure Daphne. Om haar zaak net dat ietsje exclusiever te maken, vult de zaakvoerster dit assortiment in haar krokettenbar aan met wekelijks wisselende combinaties.
Pure Daphne, Gebroeders Van de Veldestraat, Gent. Opening voorzien begin april.

Balls & Glory : In 2012 opende televisiekok Wim Ballieu zijn eerste gehaktballenrestaurant in Gent. Dat Gentenaars deze gerechten wel konden smaken, was snel duidelijk. Dankzij het overweldigende succes, ging de chef in februari een samenwerking aan met Yogy, de frozen yoghurt zaak in de Walpoortstraat. Ook in deze pop-up kan je de komende tijd terecht voor een portie gehaktballen, zo hoef je niet langer op voorhand te reserveren wil je Ballieu's kunsten proeven.
Yogy, Walpoortstraat 2, Gent.

Kobe Desramaults : Na zijn eerste succesvolle Gentse zaak Vitrine, wil de jonge sterrenchef van In De Wulf (Dranouter) nog méér. Omdat hij van mening is dat er in de stad bijna geen goed brood meer te vinden is, is hij op zoek naar een locatie om later in 2013 een artisanale bakkerij te starten.
Bakkerij Desramaults, datum en locatie momenteel nog onbekend.

HOTSPOTS VOOR EEN DINER OP NIVEAU

Vrijmoed – Tot enkele maanden geleden was hij souschef in het Hof Van Cleve (het sterrenrestaurant van Peter Goossens), vandaag hoopt Michaël Vrijmoed met zijn eigen restaurant de top van de culiwereld te bereiken.  Vrijmoed serveert een Frans-Belgische keuken waar je kan kiezen tussen menu's of à la carte eten.
Vrijmoed, Vlaanderenstraat 22, Gent.

Naturell – Na meer dan twintig jaar in 't Aards Paradijs in Merendree gekookt te hebben, keert chef Lieven Lootens terug naar de plek waar hij de kookmicrobe te pakken kreeg. Voor zijn eigen avontuur begon, hadden zijn ouders een restaurant op de Korenmarkt, waar hij de fijne kneepjes te pakken kreeg. Bij Naturell komt de klemtoon te liggen op de open keuken en een eet-ervaring die alle zintuigen aanspreekt: tijdens het eten worden beelden geprojecteerd en geluiden en geuren op de  bezoekers losgelaten.
Naturelle, Jan Breydelstraat, Gent. Open deze zomer

Olly Ceulenaere – Momenteel is hij nog aan het werk in Volta (ook in Gent), maar deze zomer zoekt Flemish Foodie Olly Ceulenaere een nieuwe thuishaven. Deze avontuurlijke chef neemt het restaurant De Avonden in de Ham over, dat hij deze zomer gaat renoveren tot z'n eigen stek. Olly's vriendin Kelly Dehollander (vandaag nog aan het werk voor Kobe Desramaults) zal samen met hem in de zaak staan.
Olly Ceulenaere (naam nog onbekend), Ham 39, Gent. Open rond december
 

(IDP)

Partner Content

Gesponsorde content