6 x gezellig lunchen in Mechelen

Wil je gezellig gaan lunchen in Mechelen? Dan kunnen wij je zeker helpen. Met veel plezier hebben we heel Mechelen afgezocht naar de beste plekken voor een lekkere (en soms ook gezonde) lunch in Mechelen. Resultaat? Een lange, diverse lijst die naar onze bescheiden mening iedereen kan bekoren. Van hamburgers tot tapa’s en van koffie’s tot cocktails. Elke dag van de week kan je genieten van lunchen in Mechelen.

Gezellig (en soms gezond) lunchen in Mechelen

Noen

Noen

Noen

Een cosy afternoon plek.

Wat kan je er vinden? Noen in Mechelen is de perfecte stek voor een luxe-ontbijt met een glaasje schuimwijn of een ontspannende gezonde lunch met een toast verse guacamole en spiegelei. Proef zeker ook hun notenbrood met geitenkaas en lekker slaatje. Het Scandinavische interieur creëert een gezellige en huiselijke sfeer die hélemaal bij de menu past.

Uniek omdat: als dessertje kan je bij Noen in Mechelen proeven van het ambachtelijke ijs van Ijskreem. Ze hebben smaken die je nooit eerder proefde, zoals aardbei met basilicum en passievrucht met witte chocolade. In de zomer sip je er van een kannetje Limoo framboos, tijdens de winter raden we hun melk met chocoladedruppels aan (inclusief spiesje taart, uiteraard).

Leermarkt 24, 2800 Mechelen

Sister Bean

Sister Bean

Sister Bean

Wat kan je er vinden? Homemade food, great coffee. Dat is Sister Bean, een koffiebar en hét adres om te lunchen in Mechelen. Je kunt er terecht voor speciale koffies, een uitgebreid ontbijt of snelle lunchbreak tijdens het shoppen.

Uniek omdat: het idee achter Sister Bean is simpel: lekker eten, lekkere koffie in een lekker kader. Met een jong team van sisters en de occasionele misters timmeren ze samen aan hun eigen plek in Mechelen. De kwaliteitsnorm is er streng en hun sfeer érg ongedwongen en relaxed. Ze werken niet met online reservaties, maar vanaf 6 personen kan je hen wel best even bellen.

Vismarkt 26, 2800 Mechelen

Foom

Foom

Foom

De plek voor high tea aan de high tower.

Wat kan je er vinden: Foom is de ideale plek om te ontbijten, lunchen en om een tussenstop te maken om een taartje te gaan eten in Mechelen. Deze hotspot bevindt zich in het hartje van Mechelen en biedt een mooi uitzicht over de Sint-Rombouts kathedraal.

Uniek omdat: De pièce de résistance van Foom is ongetwijfeld de high tea waar je wordt verwend met zoete en hartige hapjes en heerlijke warme dranken. Voor de echte levensgenieters is er de variant high tipsy waar de warme dranken worden vervangen door wijn.

Sint-Katelijnestraat 2, 2800 Mechelen

Pinxtos

Pinxtos

Pinxtos

Heerlijke wijnen, Mechelse bieren en kleine hapjes uit het Spaanse Baskenland.

Wat kan je er vinden? Het concept van Pintxos komt uit het Spaanse Baskenland, want de zaak is genoemd naar de beroemde minigerechtjes die daar geserveerd worden. Broers Tom en Ken Bekaert werken met hetzelfde concept, maar breiden dat uit tot de wereldkeuken. Dat leidt tot lekkere hapjes die je bestelt aan de bar.

Uniek omdat: Pintxos huist in het vroegere pand van Mille, vlakbij de Mechelse Vismarkt. Chef Tom verdiende zijn sporen bij het sterrenrestaurant Kasteel Diependael in Elewijt, bij brasserie Mezzo in Katelijne en bij hamburgerrestaurant Il Cardinale in Mechelen. Naast kleine gerechtjes, snoep je er ook van uitstekende wijnen en Mechelse bieren op de tap, zoals de Gouden Carolus Classic, de Tripel en de Maneblusser. Reserveren is niet nodig om heerlijk te kunnen lunchen of dineren.

Nauwstraat 12, 2800 Mechelen

Cosma

Cosma

Cosma

Bij Cosma ontmoeten lekker eten en interieur design elkaar tijdens een ontspannen lunch.

Wat kan je er vinden? Cosma beschrijft zichzelf als de verborgen parel van Mechelen. Dat komt omdat hun vernieuwende concept zorgt voor een lunchadres mét beleving. Op hun menukaart vind je veel klassiekers terug, maar ook zuiders getinte fingerfood. Nog even de laatste zonnestralen meepikken? Goed nieuws dan, want op het binnenterras achteraan kan je de hele dag genieten met een kop hete koffie.

Uniek omdat: Cosma serveert niet enkel heerlijke gerechtjes, maar verkoopt ook interieurdesign. Ben je in de ban van de borden die voor je neergezet worden, is er een grote kans dat je die erna kunt terugvinden in het winkeltje vooraan.

Befferstraat 24, 2800 Mechelen

Sava

Sava

Sava

Hier worden enkel producten uit eigen streek geserveerd en alles is hier fair en duurzaam.

Wat kan je er vinden? Sava is een tapasrestaurant in Mechelen dat sfeervol is ingericht in het historische pand ‘De Kat’ uit de 15e eeuw. De ‘cartouchen’ en afbeeldingen op de geklasseerde voorgevel zijn stille getuigen van deze’ medische’ periode (er huisden vroeger apothekers en geneesheren). Hier worden enkel producten uit eigen streek geserveerd, van familiale producenten en alles is hier fair en duurzaam.

Uniek omdat: op de gezellige plek pal op de Grote Markt kan je terecht voor verschillende cava’s en wijnen én Mechelse bieren van ’t vat. Geniet ondertussen van de zelfgemaakte tapas (yum!) als lunch of avondmaal. Het houten interieur met kleurrijke tegels zorgt voor een knusse sfeer, waardoor je je even in Spanje waant.

Grote markt 13, 2800 Mechelen

Meer food

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content