Home Lifestyle Food Gezond koken met Ellemieke Vermolen: groentepasta met pad thai-saus

Gezond koken met Ellemieke Vermolen: groentepasta met pad thai-saus

Gezond koken met Ellemieke Vermolen: groentepasta met pad thai-saus
Ellemieke Vermolen, vrouw van Sergio Herman serveert gezonde maaltijden, maar ook maaltijden voor een betere wereld. Ellemieke gaat ervan uit dat we in de toekomst meer plantaardig gaan eten. Het is ook gewoon beter voor onze planeet om geen vis of vlees te eten en daarom serveert Ellemieke haar groentepasta met pad thai-saus. 

Wat heb je nodig?

  • 4 kleine courgettes
  • 4 wortels 
  • 1/2 bloemkool
  • handvol ongezouten pinda’s
  • koriander als garnering
  • peterselie als garnering
  • 4 el zwarte sesamzaadjes
  • sap van 1 limoen
Voor de pad-thai saus:
  • 100 ml tamarindesaus 
  • 100 ml vissaus 
  • 25 g kokosbloemsuiker
  • 1 eetlepel chilipeper 
  • 1 scheutje olijfolie extra vergine
  • honing naar smaak

Bereiding:

  • Doe de courgettes en wortel door een spiraalsnijder, zodat je dunne slierten krijgt.
  • Maak de pad thaisaus: doe alle ingrediënten in een kom en mix.
  • Doe de groentespaghetti in een diep bord en verdeel er wat heel klein gesneden rauwe bloemkoolroosjes over.
  • Meng de saus erdoor.
  • Werk af met fijngehakte pinda’s, koriander, peterselie, sesamzaadjes en het limoensap.

Meer gezonde recepten: