Gezond ontbijt: banaan-chocolademuffins met havermout en pindakaas

Foodblogger Manon Van Aerschot bundelde in ‘Alle dagen vakantie’ de lekkerste recepten voor een geslaagde staycation. En aan Feeling verklapt ze er al enkele. Vandaag een lekker ontbijt: heerlijke banaan-chocolademuffins met havermout en pindakaas die je eigenlijk de hele dag door wilt eten.

Gezond ontbijt: banaan-chocolademuffins met havermout en pindakaas

Deze supersnelle muffins maak je met alles uit je voorraadkast. Ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Dit heb je nodig (voor 6 muffins):

  • 100 g havermout
  • handvol pecannoten
  • 2 bananen (1,5 banaan om te pletten + 0,5 als afwerking)
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 eitje
  • 1 grote el pindakaas
  • 1,5 reep pure chocolade

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maal de havermoutvlokken fijn in de keukenrobot. Hak de noten fijn.
  • Plet 1,5 banaan en hou de andere helft apart voor de afwerking.
  • Meng de gemalen havermout en de fijngehakte noten met het bakpoeder, het eitje, de pindakaas en de geplette banaan. Hak de chocolade fijn en meng onder het beslag.
  • Doe het beslag in muffinvormpjes. Snijd de resterende halve banaan in partjes en schik ze op de muffins. Bak de muffins zo’n 25 minuten in de oven. Lekker warm en koud.

Tip van Manon:

Voeg ook eens wat witte chocolade toe aan de muffins, favoriet bij kinderen!

gezond-ontbijt

Meer recepten proberen tijdens je staycation? Alle dagen vakantie van Manon Van Aerschot, uitgegeven door Borgerhoff & Lamerberigts is nu te koop voor €24,99. En bekijk zeker ook even haar instagrampagina voor nog meer lekkere tips.

Meer lekkere ontbijtrecepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content