Hartige hap: broodje gebraden varkensbuik met relish van pruimen

Zin in een hartige hap tijdens lunch? Dan is dit broodje gebraden varkensbuik een aanrader. Volg het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Varkensbuik

Varkensbuik (2,5 kg) – tijm – rozemarijn – salie – knoflook – olijfolie (150 ml) – witte wijn (75 cl) – grof zeezout – zwarte peper

Relish

Rode pruimen (8 stuks, ontpit en in vieren gesneden) – rode chilipeper – kaneelstokjes – steranijs – rodewijnazijn – suiker

  • Maak de relish: doe alle ingrediënten in een steelpan. Kook ze op zacht vuur 20 à 25 minuten. Verwijder de kaneelstokjes en steranijs en houd de relish apart.
  • Leg het vlees met de velkant op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Hak de kruiden en knoflook fijn. Wrijf ze vervolgens gelijkmatig in het vlees. Bestrooi de velkant van het vlees met grof zeezout.
  • Zet het vlees in een op 250°C voorverwarmde oven. Draai het vlees regelmatig van richting. Zodra het vel knapperig is, verlaag je de temerpatuur tot 170°C. Giet de wijn uit over de bakplaat (niet over het vlees) en zet nog 50 min. in de oven. Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
  • Zet vervolgens de oventemperatuur op 110°C en braad het vlees nog een uurtje. Het vel is nu knapperig en droog. Laat het vlees rusten en snijd het in plakken. Serveer op een broodje met de relish.

Nog kookinspiratie? 

Partner Content

Gesponsorde content