De heerlijke granola van La Favo ken je natuurlijk al. Zin in een nieuw ontbijt? Probeer dan de drie nieuwe smaken die La Favo samen met topchef Sergio Herman ontwikkelde.

Toen Bie Verheye in de winkelrekken niet vond wat ze wilde, startte ze een eigen project: gezond ontbijt maken. “Ik was altijd al geïnteresseerd in gezonde voeding en in marketing. Ik wilde een lekker en voedzaam ontbijt en begon zelf te experimenteren met granola“, vertelt ze. Ondertussen gaf ze haar voltijdse job op om zich volledig op haar project te smijten. Resultaat: een samenwerking met Sergio Herman en drie nieuwe smaken. Hoog tijd voor een gesprek.

Granola is niet meer weg te denken uit onze keukens. Wat maakt de granola van La Favo zo bijzonder?

Onze granola wordt gemaakt op basis van quinoa. Vaak wordt dat in salades gegeten en soms is het zelfs een beetje smaakloos. Maar veel mensen weten niet dat het eigenlijk perfect is om je dag te starten: het vult goed, je kunt er veel mee doen en het is het gewoon heel lekker. Daarnaast proberen we zo duurzaam mogelijk te werken. Zo werken we nu met quinoa die in België geteeld wordt, dat is beter voor het milieu en we steunen de lokale economie. Bovendien heeft Sergio Herman lokale producten geselecteerd. Zo wordt in één van de smaken de duindoornbes gebruikt, Een prachtig fris zuurtje dat groeit in de Zeeuwse duinen. Een echte favoriet van Sergio die heerlijk combineert met de warme smaken van geroosterde noten.

Over die samenwerking met Sergio, hoe kwamen jullie bij elkaar terecht? 

Ik leerde Sergio Herman kennen via een gemeenschappelijke vriendin. Hij stond achter de filosofie van La Favo en met de opening van The Pine House, het ontbijt concept van het onlangs vernieuwde Strandhotel in Cadzand-Bad, was Sergio was op zoek naar mooie producten om zijn ontbijtassortiment aan te vullen. Het idee was snel geboren om een gezamenlijke granola lijn uit te brengen.

Welke smaken zijn dat precies? 

Noten & DuindoornbesBoekweit & Bessen en Chocolade & Pistache. Quinoa is opnieuw de basis voor de granola. Daarnaast worden er andere pure ingrediënten gebruikt. Het is heerlijk om te zien hoe Sergio van mooie ingrediënten een ware culinaire ervaring kan maken. Hij bewijst dat granola’s niet alleen bij een ontbijt thuishoren. Maar ook kunnen in een lekkere granola bar of koekjes bijvoorbeeld.

Je bent nu sinds een jaar voltijds bezig met La Favo en hebt er je fulltime job van gemaakt. Een succesverhaal dus. Heb je advies voor startende ondernemers?

Ik ben gestart met alles zelf doen, van het bakken van de quinoa granola tot het verpakken en versturen van onze pakketjes. Het afgelopen jaar hebben we enorm veel aan professionaliteit ingewonnen en werken we nu met de juiste partners samen om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het klinkt zo cliché maar het is belangrijk om je eigen sterke punten te kennen en te investeren in de juiste partners voor andere zaken. Zo weet je dat elk onderdeel van je business op de meest efficiënte manier wordt gerund, zonder half werk. Durf advies vragen aan mensen die op bepaalde vlakken meer ervaring of kennis hebben dan jezelf.

Mogen we nog veel nieuwe dingen verwachten nu je voltijds met je zaak bezig bent? 

Absoluut, we zitten zeker niet stil. Maar laten we jullie eerst kennis maken met onze heerlijke nieuwe quinola smaken.

Zelf zin gekregen in de lekkere granola? Je koopt hem onder andere in The Pine House en via de website van La Favo.

Meer ontbijttips: