Heerlijk vegan: Chili Sin Carne uit ‘Plan Vegan’ van Nathalie Meskens

In ‘Plan Vegan’ deelt Nathalie Meksens tips en recepten voor een vegan levensstijl. Graag proberen, maar geen idee waar beginnen? Nathalie tipt hier alvast enkele favorieten. Vandaag: Chili sin Carne. Om duimen en vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig:

  • 1 prei, in fijne ringetjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • ½ spitskool, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2-3 verse groene jalapeñopepers, fijngehakt (of 1 rode chili)
  • 2 tl chipotlepasta (gedroogde en gerookte jalapeño)
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 kaneelstokken
  • 3 blaadjes laurier
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 glas water
  • 1 blik (400-500 g) tomatenblokjes
  • 750 g gespoelde zwarte, rode bonen of witte bonen naar keuze

Afwerking

  • corn nacho’s
  • opgelegde jalapeño
  • koriander, grofgehakt
  • kokos- of sojayoghurt
  • partjes limoen

Zo maak je het:

  • Stoof in wat olie de prei, rode ui, spitskool, paprika, knoflook en pepers aan tot ze glazig en half gaar zijn. Voeg alle kruiden toe en bak nog even mee aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed. Voeg dan het water en de tomatenblokjes toe en laat nog een 40-tal minuten op een zacht vuur verder pruttelen. Voeg na 30 minuten de afgespoelde bonen toe.
  • Serveer met corn nacho’s (zie blz. 57), opgelegde jalapeño, koriander en wat kokos- of sojayoghurt en een partje limoen.

 

Meer recepten ontdekken? Plan Vegan van Nathalie Meskens is hier te koop. (Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – € 24,99)

MEER VEGAN RECEPTEN:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content