Zin in een lekkere chili con carne, maar weet je niet direct waar beginnen? Dit recept is om duimen en vingers bij af te likken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700 g gekruid varkens- en rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • ½ rode chilipeper
  • ½ groene chilipeper
  • 1 blik (400 g) rode bonen
  • 1 blik (400 g) tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje (200 g) mais
  • 600 g passata
  • 1 rode paprika
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 200 g zure room
  • 50 g gemalen cheddar
  • 20 g korianderblaadjes
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Hak de teentjes knoflook, de rode uien, de rode paprika en de chilipepers (zonder zaadjes) fijn.
  2. Fruit ze enkele minuten op een zacht vuurtje in een stoofpot met olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
  3. Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus.
  4. Voeg de tomaten en de passata toe. Laat 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de laatste 10 minuten de mais en de bonen toe.
  5. Verdeel over kommen en werk af met de gemalen cheddar, een toefje zure room en de korianderblaadjes.

 

TIP: Om de chili con carne een extra diepe smaak te geven, kun je er een stukje (20 g) pure chocolade in smelten.

 

Dit recept komt uit ‘Gehakt‘ van Sophie Matthys. (Uitgeverij Manteau)

Meer lekkere recepten: