Hét restaurant: Alex

Alex De Witte verhuisde zijn populaire restaurant Il Carpaccio naar het voormalige Munsterhof in een bosrijke villawijk in Waasmunster. Alex is een oude rot die aan de wieg stond van restaurants als Vienna (Lokeren) en Rucola (Antwerpen). De voorbije 12 jaar was hij actief in Il Carpaccio. Het Munsterhof liet hij tot op de muren strippen en ombouwen tot een warm restaurant met diverse houtsoorten – waaronder een muur met gezaagde boomstammetjes – en aardse tinten. Alexs Frans-Italiaanse kookstijl en zijn vertrouwde team verhuisden mee. Nieuw zijn de vlees- en visbereidingen gegrild op de Mibrasa, een unieke gesloten houtskooloven. Een driegangenmenu kost € 45.

Alex, Fortenstraat 62, 9250 Waasmunster. 052/39.75.57

>>Reserveer nu

Ontdek het menu bij Alex

In al zijn restaurants bleef Alex De Witte trouw aan zijn principes: eenvoudige, vertrouwde klassiekers in een luxueuze omgeving. Dat is hier niet anders. Je eet hier zowel een salade met geitenkaas en spekjes (€ 22), diverse soorten carpaccio (van € 19 tot € 30 voor de versie met ganzenlever en truffel) als een zuiders stoofpotje van kreeft (€ 25), pasta met boschampignons en truffel (€ 26) en een 6 weken gerijpte en gegrilde Limousin-entrecote (€ 32). We proefden van een royale portie geroosterde king krab met kruidenboter, bosuitjes en platte peterselie (€ 29) en een mooi rosé gegaarde hazenfilet (€ 29) met een hedendaagse interpretatie van het klassieke wildgarnituur: gestoofde appel en witlof, crèmes van knolselder en pompoen, spitskool, veenbessen, 2 sauzen en aardappelgratin.

Meer resto-nieuws

Gist

Het was een publiek geheim dat Dario Puglia zijn Italiaanse restaurant Gigi Il Bullo in Antwerpen was ontgroeid en de stap naar een pure gastronomische keuken wilde zetten. Met Gist (kort voor Gigi Il Bullo) maakt hij zijn droom waar. Hij wil er een frisse en oprechte keuken brengen die rond zijn rijke jeugdherinneringen zijn opgebouwd. Een 3-gangenlunch kost € 25, een 3-gangendiner € 35.

Gist, Leopold De Waelstraat 9, 2000 Antwerpen. 03/295.66.27.

La Villa in the Sky

Villa Lorraine, de befaamde gastronomische tempel van de hoofdstad krijgt er met La Villa in the Sky een bijhuis bij. Het nieuwe restaurant komt boven in de IT Tower in de Louizalaan inBrussel. Chef van dienst wordt Alexandre Dionisio, vorig jaar nog goed voor een Michelinster in zijn restaurant Alexandre. ’s Middags heb je keuze uit 3 of 5 gangen, ’s avonds uit 4 of 6. De prijzen liggen tussen € 85 en € 175.

La Villa in the Sky, IT Tower, Louizalaan 480, 1050 Brussel. 0486/80.89.89

Food Farm Fiësta

Dit nieuwe reizend culinair theater strijkt twee weekends neer in Melle. Zowel op 28 en 29 november als op 5 en 6 decemberkun je op Food Farm Fiësta genieten van een bonte mengeling gerechten en dranken van foodtrucks, chefs en bartenders. Je kunt onder meer kiezen uit de Mexicaanse keuken van Monba Taqueria, bagels van de Bagelbrigade, burgers van Oto, koffie van KoffieQueen, zilte gerechten van Jean sur Mer en grootmoeders keuken van De Sjampetter. Een whiskybar, gin and tonic-bar, deejays en kunstenaars zorgen mee voor de ambiance.

Food Farm Fiësta , Oude Bierhalle, Hovenierstraat 36, 9090 Melle. 28-29/11 en 5-6/12, 17u-24u.  

Petit Coeur

Nadat restaurant Coeur d’Artichaut naar het Gentse Mariott Hotel verhuisde, verkast nu ook kleine zus Petit Coeur. De nieuwe locatie is enkele huizen verder in dezelfde straat. Op de Facebook-pagina wordt al getipt wat je mag verwachten: ‘le gout de la nouvelle grandeur’: klassiekers in een uniek jasje. We zijn benieuwd wat dat zal worden.

Petit Coeur , Onderbergen 6, 9000 Gent.

Meesterchocolatier Darcis

Filip Biesmans, in een vorig leven souschef van Yanaïka (Exquisa) in de eerste reeks van Mijn Restaurant, keert terug naar zijn roots: patisserie en confiserie. Hij opende zopas een bijhuis van de Luikse toppatissier Jean-Philippe Darcis in Hasselt. Patisserie, verfijnde desserts, chocolade en macarons zitten in het gamma. In de toekomst komen er eigen creaties met speculaas en jenever en ook een Hasseltse macaron.

Meesterchocolatier Darcis, Kapelstraat 10, 3500 Hasselt. 011/35.20.07

Partner Content

Gesponsorde content