Home Lifestyle Food Hét restaurant: Carcasse
Hét restaurant: Carcasse

Wie ooit al een stukje vlees bestelde bij slagerij Dierendonck in Koksijde, kan waarschijnlijk niet wachten om een tafeltje te boeken bij Carcasse. Hendrik Dierendonck opende in januari een restaurant waar het uitmuntende vlees uit zijn eigen slagerij wordt geserveerd.

Chef van dienst is Michael Yates, de vroegere sous-chef van Sergio Herman in Oud Sluis. Yates is een beetje een maniak, die niet rust voor alle smaken perfect zijn. Wij zijn fan van het eerste uur. Het interieur van Carcasse is trendy & ruw, met gemeenschappelijke tafels waar de messen rechtop in het tafelblad staan. 's Middags wordt er een 3-gangenmenu geserveerd aan € 38, 's avonds krijg je een 5-gangenmenu aan € 60. Gastvrouw Marijke, de vriendin van Michael, loodst je vakkundig doorheen de maaltijd en schenkt er fantastische wijnen bij. Bonus? In het restaurant worden workshops georganiseerd door Hendrik zelf, waarvoor je je individueel kunt inschrijven.

Carcasse, Henri Christaenlaan 5, 8670 Koksijde.
> Reserveer nu
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Resto-nieuws uit andere regio's

Oost-Vlaanderen

Wie in Gent op zoek is naar een nieuw allround hipster adresje, hoeft niet langer te zoeken. Bij Cafe Gomez (ze nemen geen reservaties aan) drink je een cocktail van de mixologist en deel je een paar culinaire tapas, geïnspireerd op foodsharing. Cool!

Cafe Gomez, Oude Beestenmarkt 4, 9000 Gent.
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Brussel

Wij zijn altijd te vinden voor een echte flammkuchen uit de Elzas (taart met room, ui en spek), zeker in de winter. Waar we echter niet van houden, zijn de kneuterige chalets waar je deze lekkernij meestal geserveerd krijgt. In Brussel is er nu Hopla Geiss, een stijlvol, zelfs hip restaurantje waar je je vriendinnen zonder schroom mee naartoe kunt nemen.

Hopla Geiss, Alsembergsesteenweg 105, 1060 Sint-Gillis.

> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Antwerpen

Het prestigieuze Belgische koffiemerk Vascobelo opende onlangs een koffiebar in Antwerpen. Hier wordt biologisch geteelde koffie geserveerd door gediplomeerde barista's. Daarbij bestel je kleine hapjes, die je ook mee naar huis kunt nemen.

Vascobelo V-Bar, Suikerrui 32, 2000 Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Limburg

Wie is er nu geen fan van Jani Kazaltzis, de geen-blad-voor-de-mond-nemende stylist en lifestyle coach? Jani groeide op in Genk en is dit jaar ambassadeur voor deze Limburgse stad. In het bijbehorende interview lazen we dat hij dol is op het Griekse restaurant Orestis. Dan moeten we dat toch uittesten?

Orestis, Hoevenzavellaan 91, 3600 Genk.
> Ontdek hier een wegenkaartje