Hét restaurant: Le Petit Botanique

Op de ruwe terreinen van DOK (Gent), waar vorig jaar nog het culinaire event Flemish Food Fest plaatsvond, kun je vanaf nu naar het allereerste stadslandbouwrestaurant: alle groenten die Le Petit Botanique serveert, worden geoogst in Gent zelf.

Le Petit Botanique

De no-nonsense aanpak doet denken aan de innovatieve vibe die je momenteel ook voelt in steden als Berlijn. Geen gedoe, maar wél goed, lekker én spotgoedkoop. Je kunt er terecht voor een uitgebreide, overheerlijke saladbar (quinoa, linzen, humus...), een soepje en één hoofdgerecht. Toen wij er waren, was dit een smakelijke bouillabaisse van hondshaai. Je zit er tussen meisjes met bloemen in het haar, hipsters, maar net zo goed zakenlui met hun laptop.

Le Petit Botanique, Antwerpsesteenweg 574, 9040 Sint-Amandsberg

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Ontdek meer resto-nieuws

Antwerpen

L'Etoile in Boechout heet nu Boecherie. Het pand werd ingrijpend verbouwd en kreeg een centrale bar. Het kwaliteitsrundvlees komt van meesterslager Hendrik Dierendonck.

Boecherie, Binnensteenweg 187, 2530 Boechout.

Vlaams-Brabant

Het Land aan de Overkant kocht het aanpalende pand op. In de open keuken kun nu je dineren aan een centrale tafel.

Het Land aan de Overkant , Léon Schreursvest 85, 3001 Leuven.

West-Vlaanderen

Brasserie Stefanie's kreeg van TripAdvisor een 'Oscar van het volk': een Certificaat van Uitmuntendheid voor horecazaken die uitstekende reizigersbeoordelingen krijgen.

Brasserie Stefanie's , Veemarkt 21, 8500 Kortrijk.

Brussel

Hotel Amigo biedt van 14 tot 17 augustus een 'Begonia arrangement' aan: een Rose Blossom cocktail, bloemengelaatsbehandeling, twee overnachtingen en een geraffineerd diner.

Hotel Amigo, Vruntstraat, 1000 Brussel.

Limburg

T Auwt Kloeester is een brasserie op een toplocatie! Dit was vroeger een nonnenklooster-schooltje en het terras op het mooie binnenplein is heerlijk rustig. Vanaf 1 juli wordt er ook een high tea geserveerd.

T Auwt Kloeester, Binnenhof 4 bus 4, 3630 Maasmechelen.

Partner Content

Gesponsorde content