Hét restaurant: OAK

OAK is een verrassend nieuw restaurant dat wel eens de nieuwe favoriet van de Gentse foodies zou kunnen worden. Chef Marcelo Ballardin laat zich inspireren door de Italiaanse, Braziliaanse en Aziatische keuken en kookt frisse gerechten met kruidige en krachtige smaken. 

Wij proefden gebakken makreel met een rokerige toets, zacht gedoseerde wasabi en een garnituur van avocado, brunoise van komkommer en rammenas met frisse vinaigrette. Pladijs brengt hij koud en warm met een kruidige koriandersaus en knapperige sucrinesla. Zijn bereiding van eend is magistraal: een verfijnde variatie op à l’orange (met sinaasappelsaus) met een mix van linzen, sjalot en pompoen, gelakte aubergine met gepofte quinoa en ravioli met het gekonfijte vlees van de eendenbout. De prijzen zijn bovendien erg democratisch.

Oak, Hoogstraat 167/001, 9000 Gent

>>Reserveer nu

Wie is chef Marcelo Ballardin?

Marcelo, de grote smaakmaker

Marcelo Ballardin is een Braziliaan met Italiaanse roots die na een opleiding aan de London Cordon Bleu School bij Heston Blumenthal terechtkwam. Daarna stak hij het Kanaal over naar Hertog Jan in Brugge en vervolgens ging hij naar Pure C van Sergio Herman in Cadzand. In korte tijd werd hij er verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe gerechten van chef Syrco Bakker. Daarbij kon hij zijn voorliefde voor perfecte smaken en verrassende combinaties volledig uitleven. En nu brengt hij zijn composities op tafel in OAK.

Meer resto-nieuws

Antwerpen

Món is de nieuwste brasserie van het Antwerpse Eilandje en de buur van restaurant Lux, dat van dezelfde eigenaars is. Món vond onderdak in een gebouw uit 1685 dat minutieus werd gerestaureerd. Centraal in de keuken staat een Josper-houtskooloven uit Catalonië waarop onder meer rundvlees van eigen kweek wordt geroosterd. Worsten met originele vullingen komen uit eigen atelier. Op de kaart staan originele gerechten als stoofvlees met Triple d’Anvers, kroket van rivierkreeftjes en lamskoteletjes gekorst in Ceylonthee.

Món, Sint Aldegondiskaai 30, 2000 Antwerpen.

Leuven

Koffies, bagels, sappen en taart staan op het menu van Mister Bean, de nieuwste Leuvense koffieshop. De bagels dragen er namen als Agnetha (met gerookte zalm), Aïcha (met hummus en gegrilde groenten), Truus (met oude kaas en mosterd) en Hannibal (met americain). Eigenaar Thomas Vreriks wil er ook ruimte creëren voor jonge fotografen, ontwerpers en kunstenaars.

Mister Bean , Leuvensestraat 5, 3000 Leuven.

Mechelen

Bierliefhebbers zakken op 11 en 12 oktober af naar de Grote Markt van Mechelen voor het 2de Bierfestival Mechelen. In nu al 29 bierstanden kun je ongeveer 126 bieren van 40 verschillende brouwerijen proeven. De inkom is gratis, een proefglas kost € 3 en een consumptie € 1,50 met uitzondering van exclusiviteiten.

Bierfestival Mechelen , Grote Markt Mechelen.

Gent

Nieuwe restaurants schieten in Gent als paddenstoelen uit de grond, zoals Revue van chef Tom Mouton (vroeger brasserie Fou D’O in Gent) en zijn vrouw Stephanie Depaepe. Dit restaurant in het centrum serveert ‘small bites’ als voorgerecht zoals lekkere charcuterie en luxe-croques, klassieke salades en pasta’s samen met een uitgebreide selectie wijnen.

Revue , Nederkouter 1, 9000 Gent.

Partner Content

Gesponsorde content