Hét restaurant: Volta Summer Pop-Corn Camp

Volta. is één van de meest verfijnde groenterestaurants in Vlaanderen. Deze zomer slaat het z'n tenten op – letterlijk! – in een maïsveld in Zomergem. Tussen het metershoge gewas volg je een lang pad dat je uiteindelijk naar het restaurant brengt. Er werd een gigantische tent besteld in Pakistan en daaronder staat een 40 meter lange kloostertafel. We drinken eerst een aperitiefje in de bar en nemen dan plaats aan de tafel. Er is een vast 5-gangen menu (€ 65), dat uitgebreid kan worden met een zesde gerecht (€ 74). Het menu is heerlijk licht en fris, de sfeer uitgelaten en een tikje avontuurlijk. Haast je om te boeken, want de tent sluit op 3 september.

Volta

Volta. Summer Pop-Corn camp, Bauwerwaan (maïsveld tegenover nr. 60), 9930 Zomergem, Tot 3/9, Gesloten op zondag.

>>Reserveer nu

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Ontdek meer resto-nieuws

Antwerpen

Vanaf oktober gooien ze bij De Kleine Zavel hun volledige menu om. Geen voor- en hoofdgerechten meer, maar wel een hele lijst kleinere (tussen)gerechten aan € 15. Je bestelt zo veel je wilt.

De Kleine Zavel, Stoofstraat 2, 2000 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

De Brusselse couturier Pierre Degand opende Emily, een Italiaans restaurant waarvoor chef Vincenzo Regine (van restaurant Bocconi) werd ingehuurd. In het pand is er nog een privésalon met 15 zitplaatsen én een uiterst privé luxegastenkamer.

Emily Ristorante by Degand, Abdijstraat 4, 1050 Brussel.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant

Het leegstaande treinstation van Weerde wordt binnenkort waarschijnlijk omgebouwd tot brasserie. Initiatiefnemer is Patrick Van Campen van wie brasserie Engelentijne in Hofstade midden april uitbrandde.

Station Weerde , Stationsplein 1, 1982 Weerde.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

West-Vlaanderen

Den Haezewind is een nieuw, landelijk eethuis in het agrarisch gedeelte van Menen dat wordt uitgebaat door een koppel paardenliefhebbers. Daarom is er ook een paardenpension aan verbonden. Op de kaart staan eenvoudige gerechten zoals steak en mosselen en je kunt er ook paardenmelk kopen.

Den Haezewind , Dadizelestraat 147, 8930 Menen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Limburg

Ann Peeters was de runner-up van Mijn Restaurant (2009). Ze heeft net Bigarro geopend, een ijssalon in Kortessem. Ze bereidt het ijs op ambachtelijke wijze en serveert ook pannenkoeken en wafels. Hét lekkerste ijs wordt ongetwijfeld hun kersenijs met Bigarreau-kersen.

Bigarro, Kloosterstraat 2C, 3720 Kortessem.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content