Hét smulevent: Visweekend Westende

Tijdens het weekend van 14 en 15 juni word je in Westende-Bad ondergedompeld in al het lekkers uit de Noordzee. Tijdens dit Visweekend kun je naar de sfeervolle Fish-Delicious-markt waar je aan verschillende kraampjes o.a. verse langoustines, Noordzeegarnalen, vissoep en paella kunt degusteren. In de lokale restaurants wordt hoofdzakelijk vis geserveerd en in de meeste cafés krijg je een vishapje aangeboden bij je bestelling.

Visweekend Westend: o.a. in de Portiekenlaan, Distellaan en Meeuwenlaan.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Ontdek de beste visrestaurants uit ons geheime adresboekje

Zin gekregen om vis te gaan eten aan onze kust? Hierbij verklappen we onze persoonlijke favoriete restaurants. Niet verder vertellen!

Sterrenchef-favoriet

De Kruidenmolen

Wanneer sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Sergio Herman en Geert Van Hecke zélf een keer willen genieten van een lekker stukje vis, gaan ze eten bij De Kruidenmolen in Klemskerke. Het interieur van deze gezellige hoeve is ontworpen door de bekende interieurarchitect Lieven Musschoot.

Aanrader! Witte pens van inktvis met brandade en dille-ketchupsausje & ingelegde honingtomaat.

De Kruidenmolen , Dorpstraat 1, 8420 Klemskerke.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Trendy tapas

8chef

In de trendy, loungy sfeer van 8Chef in Koksijde kun je verschillende tapas degusteren. Geen Spaanse toestanden echter, maar Belgische vishapjes. Een menu bestaat uit drie verfijnde amuses en daarnaast nog minstens twee hapjes. Er is een heel uitgebreide wijnkaart.

Aanrader! Noordzeekrab met radijs, ui, appel en jus van komkommer.

8Chef, Strandlaan 266, 8670 Koksijde.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 


Vernieuwend & verrassend

Oh

De 'Oh' in de naam van Oh-Restaurant in Sint-Idesbald verwijst naar water, een element dat overal in het interieur geïntegreerd is. Blikvanger is de vijver midden in het restaurant. De gerechten zijn vernieuwend, oogverblindend mooi en altijd verrassend. De eigenaar is ook sommelier en dat merk je aan het interessante wijnaanbod.

Aanrader! Licht gerookte lipvis met spelt, kwark en Kaapse kruisbes.

Oh-Restaurant, Koninklijke Baan 289, 8670 Sint-Idesbald.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Op het strand

Chalet Westhinder

Aan het einde van het verharde wandelpad vanuit Wenduine richting De Haan, ligt Chalet Westhinder. Het is een verborgen parel in de duinen, recht op het strand. In dit uniek kader geniet je van eenvoudige visgerechten die zonder veel opsmuk worden geserveerd.

Aanrader! De huisgemaakte garnaalkroketten.

Chalet Westhinder, Westdijk, 8420 Wenduine-De Haan.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Kraakverse klassieker

De Oesterput

De Oesterput in Blankenberge begon als een groothandel in vis en schelpdieren. Vandaag is dit dé trekpleister voor foodies tot ver buiten ons land. Je schuift bij aan lange tafels en geniet van een royale portie kraakverse vis.

Aanrader! De schotel 'Fruits de Mer Royal' met kreeft en champagne.

De Oesterput, Wenduinse Steenweg 2-16, 8370 Blankenberge.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Kunstzinnige creaties

Sel Gris

Chef Frederik Deceuninck leerde het vak in De Karmeliet en De Pastorale. Nu heeft hij met Sel Gris zijn eigen restaurant aan de Zeedijk van Duinbergen, dat in 2008 al een Michelinster kreeg. Hier proef je de kunstzinnigste en meest hedendaagse creaties met vis.

Aanrader! Het menu 'Essentie en Smaken'.

Sel Gris , Zeedijk 314, 8301 Duinbergen

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content