Hot new places to be: Koffiebars met een plus

Hippe espressobars schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Een toffe trend, zeker omdat veel ervan het koffie schenken combineren met een leuke extra zoals een galerij, of gelegenheid bieden tot flexwerken.

Onze favorieten:

VIKTOR in Antwerpen
Geniet van een espresso tijdens het flexwerken. In één van de verschillende ruimtes staat immers een lange houten tafel, waar je rustig met je laptop aan de slag kunt. Trouwens: bijna alles wat je in het pand ziet, is te koop. Van de krukjes waar je op zit tot het schilderij aan de muur. Want naast een gezellige koffiebar én werkplek is Viktor ook een conceptgalerij waar jonge ontwerpers de mogelijkheid krijgen om hun werk aan de wereld voor te stellen.

Open van dinsdag tot zondag, van 10u tot 19u
Falconplein 45, 2000 Antwerpen

VIGGO'S in Antwerpen
Deze koffiebar in hartje Antwerpen valt op door het Scandinavisch getinte interieur. Dat wil zeggen dat de plek alles behalve een industriële uitstraling heeft, maar gekenmerkt wordt door warme houten materialen. En als het weer even meezit, kan je dankzij het grote raam vooraan de zaak enkele zonnestralen meepikken tijdens je pauze. Daarnaast staat ook Viggo's open voor kunstenaars die hun werk willen exposeren. Deze uitdagende cocktail van kunst en Scandinavische accenten, zorgt ervoor dat koffiedrinken nooit saai wordt.

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u, op zondag van 11u tot 18u
De Coninckplein 21, 2000 Antwerpen

CLOUDS IN MY COFFEE in Gent
Niet meteen in het centrum van Gent, maar zeker de moeite waard om te ontdekken. Ook hier valt vooral het uitzonderlijke interieur op,ontworpen door Maurice Mentjens. Zijn ontwerpbureau Maurice Mentjens Design won reeds talrijke design awards dankzij zijn innovatieve aanpak en dit zie je duidelijk aan de inrichting. Deze passie voor mooi interieur vertaalde zich ook in een winkeltje binnenin, waar je stukken van I/Objects (een online conceptstore die probeert om de meest originele interieurgadgets aan te bieden) kan scoren.

Van dinsdag tot donderdag en op zondag open van 9u tot 18u, vrijdag en zaterdag van 9u tot 19u. Dendermondsesteenweg 104, 9000 Gent

KING KONG COFFEE in Hasselt
Op een boogscheut van de Grote Markt kan je deze bar met het grote King Kong-hoofd aan de muur onmogelijk missen. Speciaal aan deze bar zijn de wekelijks nieuwe variëteiten koffiebonen en de slow coffees (een bijzondere techniek, waarbij een kopje maken wel vijf minuten kan duren). Ook het interieur is niet alledaags: de lampekappen zijn gemaakt uit trommels van wasmachines en de muren vormen als het ware een scrapboek van herinneringen en anekdotes uit het leven van de uitbaters.

Open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 18u, op zondag van 12u tot 17u
Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt

AKSUM in Brussel
Zoek je een vleugje Afrika, dan ben je hier aan het juiste adres. Schilderijen en maskers van Afrikaanse artiesten sieren de muren en achteraan het pand zit een kleine winkel met bijzondere schatten van dit continent verstopt. Je vindt er juwelen, deco-artikelenen zelfs meubels. En dan mogen we uiteraard de koffie niet vergeten. De bonen worden in de winkel zelf verwerkt, waardoor er in de bar steeds een heerlijk aroma van vers gemalen koffie hangt. Geïnteresseerd in iets extra speciaal? Woon dan tijdens het  weekend eens een traditioneel Ethiopische koffieceremonie bij, uitgevoerd door een echte Ethiopische barista.

Open van woensdag tot vrijdag, van 14u tot 19u,  op zaterdag en zondag van 10u tot 19u. 
Hoogstraat 140, 1000 Brussel

(IDP)

Partner Content

Gesponsorde content