Ice Ice Baby: 3 x iced coffee om zélf te maken

De temperaturen gaan eindelijk nog eens de hoogte in, tijd voor een heerlijke iced coffee. Wij serveren jullie drie heerlijke recepten.

 

IJskoffie is het verfrissende drankje waar je in de zomer maar niet genoeg van kan krijgen. Maar hoe maak je zo’n iced coffee dan zelf? Van de klassieke versie tot de smoothie-cappuccino, hier zijn dé drie ijskoffie-recepten die je snel eens zelf moet uitproberen:

Café glacé

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ingrediënten:

  • 1 liter melk (liefst al koud)
  • 6 tl oploskoffie
  • 6 tl poedersuiker
  • Heet water
  • Ijsblokjes

Bereiding:

  1. Doe de oploskoffie en de suiker in een kan of fles.
  2. Giet er een beetje heet water bij en roer om te verdunnen.
  3. Giet de melk erbij en blijf roeren.
  4. Als de melk al in de koelkast heeft gestaan, kun je hem meteen serveren, met veel ijsblokjes erbij. Zo niet, bewaar je het best minstens een uur in de koelkast voordat je het serveert.

Bron: recettescooking.com

Capuccino glacé

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ingrediënten:

  • 4 ijsblokjes
  • 1 el oploskoffie
  • 1 el suiker
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 3/4 kopje melk
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • Slagroom en chocoladeschilfers (optioneel)

Bereiding:

  1. Voeg in een blender de oploskoffie, suiker, vanille en melk toe. Meng ze tot je een homogene massa krijgt.
  2. Voeg het ijs en de ijsblokjes toe, en mix ze 30 seconden tot het romig wordt. Voeg melk toe als het mengsel te dik is.
  3. Schenk uit in een hoog glas. Versier eventueel met een beetje slagroom en chocoladeschilfers.
  4. Serveer goed gekoeld.

Bron: 5 ingrédients 5 minutes

Café frappé

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ingrediënten:

  • 20 cl water
  • 1 tot 2 el oploskoffie
  • Ijsblokjes
  • Poedersuiker (volgens je voorkeur)

Bereiding:

  1. Schenk de koffie, het water en de ijsblokjes in een shaker.
  2. Voeg naar smaak poedersuiker toe.
  3. Schud heel hard tot je een heel stevige schuim krijgt.
  4. Serveer in een hoog glas met een rietje

Bron: recettes et terroirs

 

Lees ook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content