Feeling selecteert: de beste cocktail- en wijnbars in Antwerpen

Opgelet: kans op keuzestress. Want aperitieven in Antwerpen kan in meer dan één leuke bar... Wij zetten de leukste cocktail- en wijnbars in Antwerpen voor jou op een rijtje.

De beste cocktail- en wijnbars in Antwerpen

1. Tannin: iedereen welkom

Tawat Hattatammanoon werkte eerder in het Thaise restaurant van actrice en horeca-onderneemster Nathalie Meskens, maar vorig jaar maakte hij zijn droom waar met een eigen wijnbar – met succes. Op de kaart staan klassiekers uit Zuid-Afrika, Portugal en Australië, maar ook minder bekende wijnen uit Bulgarije, Servië en Montenegro.

cocktail- en wijnbars in Antwerpen

Volkstraat 50, meer info op tannin.be

2. Bohm & Berkel: ons geheim

We twijfelden om dit adres te vermelden, want stiekem willen we het graag geheimhouden. BOHM & Berkel is geen wijnbar in de strikte zin van het woord; het is ook een koffiebar en restaurant. Je vertoeft hier op de allermooiste plek van Antwerpen, in een übersfeervolle zaak. Het Conscienceplein zou zo uit Italië geplukt kunnen zijn en vervolgens neergepoot in het Parijs van honderd jaar geleden. Wie hier op het terras zit met een glas riesling of chardonnay, beleeft een wellnesskuur voor de ziel.

cocktail- en wijnbars in Antwerpen

Hendrik Conscienceplein 3, meer info op bohmenberkel.be

3. Dogma: zonder compromissen

Deze meermaals bekroonde cocktailbar is het walhalla voor cocktailpuristen. Aan het roer staat Didier Van den Broeck, die compromisloos gaat voor kwaliteit. Je moet wat dieper in je zak tasten, maar de cocktails worden dan ook bereid met superieure ingrediënten. Het interieur is chic industrieel, met een jaren 20-vibe. Ga zitten aan de bar of in een leren zetel voor de bakstenen muren en bestel een van de signature drinks zoals de Tall Dragon (met gin, komkommer, gember, honing en citroen).

cocktail- en wijnbars in Antwerpen

Wijngaardstraat 5, meer info op dogmacocktails.be

4. Bar Zar: top tiki

Zin in de crazy jungle vibe van een authentieke tiki-bar? Trek dan naar Bar Zar, waar de kokosnoten en houten maskers je rond de oren vliegen in een kleurrijke, exotische setting. Aan de bar vind je de bekroonde bartenders Maxime Biot en Bruno Simons, die met plezier een tiki-cocktail op maat voor je samenstellen, altijd met extreem verse ingrediënten. Ze zijn gespecialiseerd in zuiderse spirits, zoals tequila, rum en cachaça.

cocktail- en wijnbars in Antwerpen

Pourbusstraat 8, meer info op zarantwerpen.be

5. Belgian Wines: verrassend Belgisch

In een sober, Scandinavisch geïnspireerd decor aan het Theaterplein, val je bij Belgian Wines van de ene verbazing in de andere. Is dit al-le-maal Belgisch?! Hier ga je op ontdekkingstocht in eigen land, met wijnen van lokale bodem die je per glas of fles kunt proeven. Er is ook een bijzondere bierselectie beschikbaar. Hier geen ‘elitaire’ sfeer, maar casual en relaxed. Wie wil, kan bij haar wijntje een kaasplank of charcuterieschotel bestellen, of een artisanale garnaal- en kaaskroket. Er is ook plaats op het terras.

cocktail- en wijnbars in Antwerpen

Oudevaartplaats 24, meer info op belgianwines.com

6. Bar Brut: klein maar fijn

Voor de perfecte combinatie van een eigenzinnige, kwalitatieve selectie wijnen, bier en fingerfood moet je bij Bar Brut op het Eilandje zijn. De bar is niet groot, maar daardoor juist des te gezelliger; zeker op het zonovergoten terras is het altijd genieten. Extra: uit het ruime aanbod (natuur-)wijnen kan je ook één of meer flessen mee naar huis nemen.

Londenstraat 3, 2000 Antwerpen, meer info op barbrut.be

Meer lezen over aperitieven?

Door: Evelien Rutten, openingsbeeld: Belgian Wines

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content