Je hoeft niets te vieren te hebben om te genieten van een lekker pastagerecht. Bij deze Brusselse adresjes eet je de allerbeste pastagerechten die onze hoofdstad te bieden heeft. Dit zijn onze favoriete Italiaanse restaurants in Brussel.

6 x heerlijk pasta eten bij de beste Italiaanse restaurants in Brussel

1. Da Mimmo

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Da Mimmo (@da.mimmo)

Waarom we van dit adres houden: Omdat we nog NOOIT zo’n lekkere truffelpasta geproefd hebben. Ken je Da Mimmo nog niet? Dit sterrenrestaurant doet Italië eer aan met een streepje moderniteit. Sterke aanrader! Na 25 jaar loyale service, moest Mimmo Zizza zijn geliefde zaak verkopen. Het restaurant bevindt zich in Sint-Lambrechts-Woluwe en werd overgenomen door de Litvine familie (die overigens oa La Villa Loraine, La Villa in the Sky, Villa Emily, Odette en ville, en Voltaire overzien). Da Mimmo is zonder twijfel één van de meest kwaliteitsvolle restaurantjes in Brussel. Voor liefhebbers van de meest gourmet pasta: het restaurant biedt ook een 4-gangen pastamenu aan.

Onze must-eat: tagliolini met zwarte truffel Melanosporum

Da Mimmo, Ridder Koninglaan 24, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

2. Voisin

Waarom we van dit adres houden: Als je graag een heerlijke cocktail wil combineren met een origineel pastagerecht, moet je bij Voisin zijn. Voisin biedt seizoensgebonden menu’s aan, waardoor je de kaart niet beu kan worden. Elke week kan je kiezen tussen een dozijn pastagerechten, altijd met 2 of 3 vegetarische opties. De gerechten hebben alvast één ding gemeen: hun originaliteit! Carbonara met pompoen, mul mulley ravioli metromige venkel of tagliolini met foie gras: de keuze zal lastig zijn, maar je kan niet fout zitten.

Onze must-eat: Het menu verandert elk seizoen, maar wij zijn alvast fan van hun herfst mojito (groene thee, citroen, kaneel en honing) en hun cannelloni met aubergine en geitenkaas.

Voisin, Notarisstraat 31, 1050 Elsene

3. I Monticelli

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nicolas Couturier (@nikokout)

 

Waarom we van dit adres houden: Dit restaurant is dan misschien niet het mooiste pand, maar je eet er één van de heerlijkste pastagerechten van de hoofdstad. In I Monticelli geniet je van de echte klassiekers uit de Italiaanse keuken. Elke maand biedt het restaurant ook nieuwe suggesties aan, aangepast aan het huidige seizoen.

Onze must-eat: Pasta al ragu of vongole.

I Monticelli, Edith Cavellstraat 153, 1180 Ukkel

4. Osteria Romana

Waarom we van dit adres houden: Berisp je alle zogenaamde Italiaanse restaurants die je een “Belgische” carbonara met ham en verse room durven serveren? Je hebt helemaal gelijk! Wij hebben een adresje gevonden dat je smaakpapillen tevreden zal stellen: Osteria Romana. De carbonara wordt hier bereid met organische eieren, knapperige varkenswangetjes (de heerlijke guanciale), zwarte peper en een goede dosis pecorino romana. Een feest!

Onze must-eat: We vertrouwen erop dat de hele menukaart heerlijk is, maar wij komen voor dé pasta carbonara!

Osteria Romana, Legrandlaan 11, 1000 Brussel

5. Bavet

Waarom we van dit adres houden: Bavet, het ideale adresje voor zij die houden van spaghetti bolognaise op Belgische wijze: een goede portie tomatensaus, vlees en een flinke dosis kaas! Het restaurant is gezellig, de pasta wordt snel bereid en, bovenal, de gerechten zijn betaalbaar. Wij kozen voor een XXL portie om onze grote honger te stillen en we knoopten onze bavet netjes vast om ongewenste vlekken op onze mooie outfits te voorkomen.

Onze must-eat:  De Bavet, een klassieke spaghetti bolognaise met een stevige portie Parmezaanse kaas.

Bavet, Sint-Katelijneplein 1, 1000 Brussel of Boondael 413, 1050 Elsene

6. Bistro Nazionale

Waarom we van dit adres houden: Bistro Nazionale is het meest trendy Italiaanse adresje in onze hoofdstad. Instagrammers nemen er standaard foto’s van de prachtige borden gevuld met een assortiment aan kazen en charcuterie of de smakelijk uitziende pastagerechten. De gerechten van Bistro Nazionale zijn niet alleen een streling voor het oog, maar zeker ook voor de smaakpapillen.

Onze must-eat: Basilicum pesto trofie met scampis.

Bistro Nazionale, Lannoystraat 2, 1050 Elsene

 

Openingsbeeld: Bavet

Meer aanraders in Brussel: