5 x de beste overdekte foodmarkten van Brussel

Foodies met een voorliefde voor lekker en gezond kunnen hun hart ophalen in een van de vele overdekte markten die onze hoofdstad rijk is.

5 x overdekte foodmarkten in Brussel

1. GREAT MARKET: MEDITERRAANSE MARKT

Great Market heeft z’n naam niet gestolen, en gaat qua oppervlakte ruim over de 2.000 m2. De van oorsprong Syrische oprichter wilde een plek creëren waar je het beste kunt kopen op vlak van groenten, fruit, noten, kruiden, specerijen, vlees … De focus ligt op mediterrane lekkernijen, van Oosters gebak tot hemelse hummus, wat allemaal zowel meegenomen als ter plekke gedegusteerd kan worden.

foodmarkt brussel

Leuvensesteenweg 650-652. Voor meer info: kijk op greatmarket.be

2. FOODMET: AUTHENTIEK MEETS HYPERMODERN

Voor een authentiek Brusselse ervaring moet je op de Abattoir-site in Anderlecht zijn. Verschillende dagen per week vindt hier een populaire markt plaats. Er is ook een overdekte voedingshal met meer dan 50 standen. Op het dak vinden viskweek en hydrocultuur elkaar in een hypermoderne dakboerderij.

Ropsy chaudronstraat 24. Voor meer info: kijk op abattoir.be 

3. WOLF: HONGER ALS EEN...

Waar ooit de ASLK z’n hoofdzetel had, kun je vandaag je honger stillen bij Wolf, een hippe urban foodmarket van niet minder dan 2.650 m2. De eetkraampjes rond de centrale bar verkopen gerechten uit de hele wereld, van Grieks over Ethiopisch tot Japans. Ook slagerij Dierendonck heeft er een vestiging, en sterrenchef Yves Mattagne brengt er z’n zoete en zoute wafels aan de man.

overdekte foodmarkt brussel

Wolvengracht 50. Voor meer info: kijk op wolf.brussels 

4. BE-HERE: CIRCULAIR CENTRUM

In mei 2019 opende BE-HERE de deuren in het voormalig distributiecentrum van Byrrh. Hoewel dit Frans aperitief in de jaren ’30 bij de meest gedronken drankjes ter wereld hoorde, verloor het zijn glans in de jaren ’60 en stond het gebouw jarenlang leeg. Sinds de renovatie is het een centrum dat focust op circulaire economie waar je o.a. een biomarkt, brouwerij, chocolatier en biscuiterie vindt.

Dieudonné Lefèvrestraat 4. Voor meer info: kijk op be-here.be 

5. MARCHÉ DES TANNEURS: BEAUTY AND THE BIO

Naar de Marché des Tanneurs zou je alleen al gaan om de mooie art-nouveaugevel waarachter deze bioversmarkt schuilt, maar los daarvan is het ook een van de Brusselse places to be voor kakelverse biologische producten.

overdekte foodhal brussel

Huidevettersstraat 60. Voor meer info: kijk op terrabio.be 

Ook nog in Brussel:

  • Marché de la Glacière – een bioversmarkt, lokaal en gezond, in de voormalige ijskelders van Sint-Gillis en aan de Hallepoort.
  • The Barn – recht van het veld naar de winkel, correct geprijsd en met zo min mogelijk afval.
  • Färm – een netwerk van coöperatieve bioversmarkten met vestigingen in Brussel en elders in het land.
  • EATALY – het is nog wachten tot 2023, maar we kijken nu al uit naar de opening van dit walhalla voor liefhebbers van Italiaans eten in het voormalige gebouw van Actiris aan het Beursplein.

Meer lezen over hotspots in eigen land:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content