Waar beter op de koffie gaan, dan in De Hoofdstad van de Smaak? De Feeling-redactie kent -uiteraard- de beste adresjes in Hasselt om even uit te rusten bij een cappuccino of flat white.

 

8 x op de koffie in Hasselt

1. Cantine Clementine

Een roze gevel, Parijse stoeltjes, schattige parasollen,… Cantine Clementine past helemaal in ons straatje. De gebakjes bij de koffie zijn bijna te mooi om op te eten, om over het grootmoeders servies nog maar te zwijgen. De pink ladies achter dit Hasseltse taartenhuisje, Joline en Karolien, hebben duidelijk over alles nagedacht: ze stemmen zelfs hun outfits af op het girly concept!

Cantine Clementine, Maastrichterstraat 80, Hasselt.

2. Marloo’s

Marloo‚Äôs¬†is th√© hottest spot in Hasselt city. Noem een hip gerechtje en het staat er op de kaart. Het lijkt wel of je in New York bent, met al die blueberry pancakes, breakfast burgers en beignets. Voeg daar nog wat Oosterse smaaktoetsen en een plant-rijk interieur aan toe, en je bent vast in Marloo’s beland. (Neem ook zeker een kijkje in het toilet, want ook daar vind je het toffe karakter van de zaak terug.) Marloo’s is gelegen in een zijstraatje van een drukke winkelstraat en dus ideaal om de batterijen op te laden met een kop koffie.

Marloo’s,¬†Minderbroederstraat 5, Hasselt.

3. Boulebaar

Het duo achter Boulebaar spendeerde een jaar in Sydney, het Walhalla van de koffie. Met hun bakken reiservaring cre√ęerden ze een uitdagende menukaart voor hun zaak in Hasselt.¬†De kleurrijke strandstoelen op het Leopoldplein verleiden je om even te relaxen, en via de open keuken wandel je zo naar hun zomerse stadstuin. Naast koffie en lunch, verkopen ze trouwens ook planten en tafelservies.¬†Deze urban jungle in hartje Hasselt staat dan ook hoog op ons lijstje.

Boulebaar, Leopoldplein 17, Hasselt.

4. Sweet Coffee

Zin om naar Bali te reizen, maar gooit Covid of je portemonnee roet in het eten? Niet getreurd: Sweet Coffee brengt je ook al in de stemming. De zaak vernieuwde zijn interieur en is nu een licht paradijsje met¬†rotan, rieten en bamboe items. Daarnaast bieden ze funky koffies voor de zoetekauwen onder ons. De Hasselaren zijn duidelijk fan, want er zijn al Sweet Coffee’s op drie verschillende locaties. Onze favoriet is die in de nieuwe buurt Quartier Bleu, met uitzicht over het water.

Sweet Coffee, Slachthuiskaai 3B, Hasselt.

5. Bistro Bottega

Boetiek La Bottega biedt een totaalbeleving aan. De winkel was al langer h√©t paradijs voor schoenen, maar breidde daarna ook nog uit met kleding… en een eigen horecazaak. Enter Bistro Bottega. Na een namiddag schoenen en kleren passen, is een verkwikkende koffie (of meer) zeker op zijn plaats. Bovendien is de zaak trendy ingericht en heeft het een fijn terras op een binnenkoer.

Bistro Bottega, Raamstraat 13, 3500 Hasselt.

6. Mucho Gusto

Mucho Gusto is de specialty coffee brander van Limburg die al het langst meegaat. De zaakvoerders branden koffie van zelf geselecteerde koffieplantages in Centraal-Amerika. Bij Mucho Gusto drink je koffie, omdat je van koffie houdt. Het liefst zonder toevoegingen, terug naar een kopje vol heerlijke essentie. Mooi om te zien hoe gepassioneerd deze Hasseltse zaak is.

Mucho Gusto, Zuivelmarkt 44, Hasselt.

7. Fietsbar

Deze Hasselaren konden duidelijk niet kiezen tussen hun liefde voor fietsen en voor koffie. Fietsbar is een fietsherstelplaats, verkoper van fietsen, bar en lunchplek onder één dak. Wel zo handig dat je even kunt wachten aan een tafeltje als je band moet hersteld worden tijdens je fietstocht.

Fietsbar, Minderbroedersstraat 54, Hasselt.

8. Klatch.bar

“H√©sseleer of nie, welkom voor een dzjat kaffe of iet straffer”, luidt het concept van de Klatch.bar. De familiezaak verwelkomt je voor je eerste espresso in de ochtenduurtjes tot een heerlijk aperitief bij golden hour. Klatch.bar biedt ook ontbijt- en lunchopties. Bovendien is het geweldig lichtrijk en esthetisch ingericht.

Klatch.bar, Meldertstraat 46, Hasselt.

Lees ook

Openingsbeeld: GettyImages.