Een dagje Kortrijk op de planning staan? Vergeet onderweg zeker niet even op adem te komen. En wat is een betere manier dan met een lekker kopje koffie? Wij zorgen alvast voor de nodige inspiratie met deze 7 koffiebars in Kortrijk voor je welverdiende coffee break.

7 x koffiebars in Kortrijk

1. Malmo

Bij deze koffiebar kom je zeker niets tekort. Naast een uitgebreide selectie aan koffie, steeds met liefde bereid door het team ervaren barista’s, kan je bij Malmo terecht voor een hemels ontbijtje, denk overnight oats met appel en kaneel of American pancakes met rode vruchten. Of wat dacht je van een Scandinavisch geïnspireerde gezonde lunch. Die Scandinavische lijn wordt ook verder doorgetrokken in de kleine concept store die gevestigd is in de koffiebar zelf. Hier kan je naar hartenlust rondsnuisteren tussen allerlei hebbedingetjes zoals leuke interieuritems en prachtige planten.

Diksmuidekaai 2, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

2. Tarterie

Tarterie staat in het teken van – je raadt het wel al – taartjes. Je vindt ze hier in alle mogelijke smaken en vormen. Dus, taart en koffie: dè ideale combinatie voor een gezellige koffieklets met je vriendinnen, en dat midden in het bruisende centrum van Kortrijk. Voor de geïnteresseerden, je kan al deze lekkernijen ook afhalen om er thuis lekker van te genieten.

Grote Markt 44, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

3. Kaffée Renée

Gelegen in de schaduw van shoppingcenter K in Kortrijk, is dit dè perfecte plek om even uit te blazen tijdens het shoppen. Kies een plekje in deze sfeervolle koffiebar en geniet van een lekker kopje koffie (best aangevuld met een taartje). Als je niet zo verzot bent op koffie, ga dan zeker voor één van de huisgemaakte warme choco’s met echte Leonidas chocolade: zo kan je kiezen tussen donkere of witte chocolademelk.

Langesteenstraat 32, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

4. Julia’s

Vlakbij het station van Kortrijk, vind je Julia’s. Een koffiebar met hip interieur waar je terecht kan voor een lekkere flat white of matcha latte. Naast koffie, vind je bij Julia’s ook heel wat healty food zoals green juices of frisse slaatjes.

Koning Albertstraat 2, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

5. Viva Sara Kaffée

Dè ontmoetingsplek voor elke coffee lover in Kortrijk is het Viva Sara Kaffée op de Grote Markt. Je kan hier terecht voor een ruim assortiment aan verschillende koffie blends van verschillende origines. Elk kopje koffie wordt met evenveel liefde en passie bereid, en dat proef je. Het Viva Sara Kaffée werkt enkel met zijn eigen huismerk, dat bovendien ook online te verkrijgen is.

Grote Markt 33, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

6. Kopie Koffie

Wachten op kopietjes hoeft niet saai te zijn, toch? De naam verraadt het al, bij Kopie Koffie ben je aan het juiste adres voor een lekker kopje koffie èn al je drukwerk: van geboortjekaarten tot huwelijksuitnodigingen en kerstkaarten. Iets laten drukken is echter geen vereiste om hier te genieten van een koffietje, iedereen is welkom!

Groeningelaan 2, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

7. deDingen

Afsluiten doen we op het Buda eiland met deDingen, een authentieke koffiebar die ook homemade taart en andere lekkernijen van de plaatselijke hoeve serveert. Wat deze koffiebar zo bijzonder maakt, is de gezellige sfeer die er steevast hangt. Bijna alsof je in je eigen woonkamer aan het vertoeven bent.

Budastraat 12, 8500 Kortrijk, meer info vind je hier

 

Meer lezen:

Openingsbeeld door Getty Images