Kunstenaar Daniel Buren ontwerpt voor koffiemerk illy

Op 10 mei ging de vijfde editie van de kunstbeurs Monumenta van start in Parijs. Naar aanleiding van deze beurs bundelden het bekende koffiemerk illy en de Franse beeldende kunstenaar Daniel Buren hun krachten. Buren heeft speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe limited edition illy Art Collection ontworpen.

De illy Art Collection die ontworpen werd door Daniel Buren bestaat uit vier espressokoppen. Net zoals alle andere illy Art Collections, zijn de espressokopjes een gelimiteerde editie. De vier koppen hebben een zwarte kleur en staan op zwart-wit gestreepte bordjes. Kleurrijke strepen zijn terug te vinden aan de onderzijde van de borden. Elk bord heeft strepen in een andere kleur, variërend van zwart in het midden tot groen, geel, oranje en blauw aan de zijkanten. Dit gebruik van afwisselende witte en gekleurde strepen is Buren zijn handelsmerk.

Gedurende de laatste twintig jaar hebben er al meer dan 70 kunstenaars een bijdrage geleverd aan de illy Art Collection. Onder deze kunstenaars bevinden zich de Amerikaanse beeldhouwster Louise Bourgeois en de Braziliaanse fotograaf Sebastiao Salgado. Elke bijdrage aan de illy Art Collection heeft als doel om de cultuur van koffie uit te drukken.

De vier espressokoppen met bijbehorende borden van Daniel Buren kosten 160 euro. Ze zijn enkel te koop op de kunstbeurs Monumenta of via illy's e-shop. Zoals gezegd is de collectie limited, dus als je de kopjes wil bemachtigen, moet je snel zijn. 

Partner Content

Gesponsorde content