Home Lifestyle Food Kwinten De Paepe meets Peh-Fo Pak

Kwinten De Paepe meets Peh-Fo Pak

Kwinten De Paepe meets Peh-Fo Pak

Het aspergeseizoen is begonnen en om dat te vieren bundelden Feelingchef Kwinten De Paepe en de Oosterse chef Peh-Fo Pak hun culinaire krachten. Lees snel verder en ontdek twee originele 'East meets West' aspergegerechten die je smaakpapillen zullen laten zinderen. 

Kwinten De Paepe is de chef van het Leuvense restaurant Trente. Hij begon zijn carrière in brasserie Voltaire in Leuven. Daarna werkte hij bij Couvert-Couvert, nog later bij de Oesterbar. Toen dat restaurant zijn deuren sloot, opende Kwinten zijn eigen restaurant Trente. In 2011 werd Kwinten door de culinaire gids GaultMillau verkozen tot beste Jonge Topchef en hij is natuurlijk onze hoogsteigen Feelingchef. 

Peh-Fo Pak is de chef en de bezieler achter het concept 'Wok Dynasty'. 'Wok Dynasty' is een selfservice wokrestaurant. Zo werkt het: je schept je bord vol met groenten en vlees of vis en je geeft het aan de chef. Hij maakt à la minute je eten voor je klaar. 'Wok Dynasty' heeft vestigingen in Keerbergen, Aartselaar, Heverlee en Sint-Martens-Latem.

Deze twee topchefs doken samen de keuken in om lekkere aspergegerechten te creëren. Hieronder vindt u twee gerechten die ze bedachten.

Lamsvlees met groene asperges (Peh-Fo Pak)

Ingrediënten voor 4 personen

300g lamsvlees

2 teentjes look

20g gember

20g groene asperges

Peper en zout

2 eetlepel arachideolie

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel Chinese rijstwijn

2 lente-uitjes

Verhit de olie in de wok en voeg er de fijngesneden look, gember, de stukjes groene asperges en de blokjes lamsvlees aan toe. Breng op smaak met zout, peper, sojasaus en rijstwijn. Roerbak alle ingrediënten tot ze gaar zijn. Werk af met enkele snippertjes lente-ui.

Lamsvlees met witte asperges (Kwinten De Paepe)

Ingrediënten voor 4 personen

1 bussel witte asperges

4 lamskroontjes

Voor de persillade:

100 g zachte boter

1 bussel fijn gesneden peterselie

2 eetlepels mosterd

20 g broodkruim

Peper en zout

Nootmuskaat

Vermeng alle onderdelen en hou het bij voor over het vlees en onder de witte asperges te mengen.

Schil de witte asperges en blancheer deze in gezouten water. Afkoelen en terug opwarmen in de peterselieboter.

De lamskroontjes bakken en insmeren met de peterselieboter.