Lekker én gezond: de wafels van zoete aardappel van Steffi Vertriest

Zin in een lekkere snack, maar liever geen extra kilo’s voor de zomer? Steffi Vertriest deelt enkele heerlijke recepten die je snel op tafel tovert én die lief zijn voor je lijn. Zoals deze heerlijke zoete aardappelwafels. 

Ingrediënten:

  • 400 g zoete aardappel
  • 2 el water
  • 150 g havermeel
  • 3 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 0,5 tl zout

Voor de afwerking: 

  • 100 g aardbeien, in plakjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4 el kwark
  • 2 el ahorn siroop

Zo maak je het:

  • Schil de zoete aardappel en rasp ze daarna fijn.
  • Doe de stukjes in een steelpannetje, voeg twee eetlepels water toe en laat enkele minuten zacht worden op het vuur.
  • Doe de zoete aardappelpulp in een grote kom en voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe. Meng goed.
  • Laat het wafelijzer warm worden en vet het in met een dun laagje kokosolie. Lepel er vervolgens wat van het beslag in en laat mooi goudbruin bakken. Herhaal tot het beslag helemaal opgebruikt is.
  • Serveer de wafels van zoete aardappel samen met enkele plakjes aardbei, enkele stukjes avocado, een toefje kwark en een lepeltje ahornsiroop.

Meer gezonde snacks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content