Op zoek naar lunchadresjes in Kortrijk? Wij zorgen alvast voor de nodige inspiratie met dit lijstje van 6 adresjes waar je heerlijk kan lunchen in Kortrijk Er zit vast wel een plekje tussen dat je kan bekoren.

6 x lekker lunchen in Kortrijk

1. Balthazar

Aan de oever van de Leie kan je bij Balthazar genieten van de klassieke bistrokeuken. Een warme, gezellige plek waar je met vrienden samenkomt om de sfeer van een Parijse bistro op te snuiven.

Adres? Paleisstraat 20, 8500 Kortrijk

2. Chin Chin

Tijdens zijn reis naar Australië, ontdekte uitbater Glenn zijn passie voor healthy food. Hij besloot om zijn nieuwe passie te delen in zijn thuisstad, Kortrijk. En zo zag Chin Chin het levenslicht: hier kan je ‘s middags terecht voor een lekkere quinoa of poké bowl. Niet veel tijd? Geen probleem. Deze lekkere lunchgerechtjes vind je ook terug in de frigo van Chin Chin, om mee te nemen.

Adres? Voorstraat 28, 8500 Kortrijk

3. Byttebier – La Cantine

Naast urban store Byttebier vind je La Cantine, waar chef Lieve Byttebier haar passie voor gezond en lekker koken elke dag weer vertaalt naar je bord. In een uiterst sfeervol decor kan je hier ‘s middags lekker lunchen, en bij mooi weer kan je ook lekker op het gezellige terras vertoeven op het Jozef Vandaleplein.

Adres? Jozef Vandaleplein 7a, 8500 Kortrijk

4. De KleinKeuken

De KleinKeuken is dè plantaardige hotspot in Kortrijk. Kleurrijke, veganistische gerechtjes zoals de home made bean burger of vol au veggie springen hier meteen in het oog. Het interieur, met houten elementen en afgewerkt met prachtige planten, straalt veel warmte uit en sluit zo aan bij de vegan keuken.

Adres? Budastraat 8, 8500 Kortrijk

5. Ode’s

Midden in het winkelwandelgebied van Kortrijk kom je terecht bij Ode’s. Wie tijdens het shoppen even wil genieten van een lekkere bagel belegd met verse producten, is hier aan het juiste adres. Wie daarna nog een gaatje weet te vinden: proef zeker een heerlijk zelfgemaakte cinnamon rollOp de eerste verdieping vind je bovendien een leuke shop voor de allerkleinsten met enkel de meest zorgvuldig geselecteerde Belgische kledingmerken.

Adres? Grote Kring 3, 8500 Kortrijk

6. Manuel Kartel

Zin in Mexicaans eten? Verplaats je dan richting de verlaagde Leieboorden en ga naar Manuel Kartel. Hier vind je de lekkerste burrito’s en taco’s van Kortrijk. Je geniet hier van een ware culinaire reis naar Latijns-Amerika, met dank aan de trendy en kleurrijke omkadering van het restaurant.

Adres? Leiestraat 37, 8500 Kortrijk

 

Meer lezen: