Luxe op je bord: gegratineerde oesters

De feestdagen komen stilletjes aan dichterbij en dus ook de nodige zorgen om op zoek te gaan naar een origineel menu om je gasten mee te verrassen. Wij willen jullie dan ook helpen bij deze zoektocht door ons all time favourite voorgerechtje: gegratineerde oesters. Oesters zijn snel en gemakkelijk om te serveren en bovendien kan je het dresseren naar eigen keuze. Nog niet overtuigd? Oesters zijn caloriearm en goed voor het libido. Met andere woorden: alleen maar voordelen.

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 4 el panko
  • 4 el boter
  • 1 citroen

Zo maak je het

Maak de oesters open en snij ze los. Hak de peterselie fijn, samen met de panko. Strooi het pankopeterseliekruim over de oesters. Smelt de boter over de oesters. Breng op smaak met zwarte peper. Schuif de oesters onder de ovengrill en gratineer tot ze goudbruin zijn (ca. 10 min). Serveer onmiddellijk met enkele partjes citroen.

Meer recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content