In haar nieuwe boek ‘Plan Boost’ doet Nathalie Meskens uit de doeken hoe ze haar prachtige ‘nieuwe’ figuur heeft gekregen. Dat doet ze onder andere door gluten en eieren te mijden. Niet meer genieten denk je? Compleet mis. Dat bewijzen deze heerlijke chocolade-whiskeytruffels. Njammie!

Probeer zeker ook de homemade granola van Nathalie, hier vind je het recept. 

Volgens Nathalie is het helemaal niet moeilijk om gezond te leven. “De gerechten die ik klaarmaak zijn eenvoudig te bereiden, erg lekker én je krijgt er energie van.”

Chocolade-whiskeytruffels

 voor ± 15 truffels – 20 min. voorbereiden, 2 uur afkoelen, 30 min. afwerken

Ingrediënten

  • 130 g pure chocolade (min. 60% cacao)
  • 100 ml kokosroom
  • 3 el whisky (of rum, cointreau of calvados)
  • 1 el ahornsiroop, agavesiroop of rijststroop (of meer naar eigen smaak)
  • rauw cacaopoeder

Bereiding

  • Breng de kokosroom zachtjes naar het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat een half minuutje staan en meng goed door met een garde tot een glad beslag.
  • Voeg de whisky en ahornsiroop toe en meng alles opnieuw glad.
  • Voeg gerust naar eigen smaak extra ahornsiroop toe om het wat zoeter te maken. Hoe hoger het percentage cacao in de chocolade, hoe bitterder de truffels zullen smaken.
  • Plaats de vulling in siliconevormpjes en laat alles minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Als je geen vormpjes hebt, kan je de vulling gewoon in de kom laten opstijven in de koelkast (minstens 4 uur) en er balletjes van rollen.
  • Zodra de truffels opgesteven zijn, haal je ze uit de vorm en kun je ze in cacaopoeder wentelen. Je kunt het cacaopoeder ook mengen met andere producten: maanzaad maakt het crispy, poedersuiker maakt het zoeter, kokosrasp geeft een extra bite en past goed bij de kokosroom.

“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.  Voor meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Foto: Bram Debaenst

Meer gezonde recepten: