Ontdek de Thaise keuken op ‘Essence of Thailand’

Op zondag 9 september organiseert de Thaise ambassade 'Essence of Thailand'. Tijdens de zevende editie van dit jaarlijkse evenement zal de Thaise keuken centraal staan.

Deze keuken zal zowel door Thaise als Belgische chefs uitgebreid gedemonstreerd worden. Onder de Belgische chefs vinden we Patrick Vandecasserie (ex-Villa Lorraine – Brussel), Sathit Srijettanont (Blue Elephant – Brussel), sterrenchef Yves Mattagne (Sea Grill – Brussel), Giovanni Bruno (Senza Nome – Schaarbeek) en Chef Apple (Les Larmes du Tigre – Brussel).

Producten uit zowel België en Thailand zullen aan bod komen. De combinatie van de Thaise en Belgische keuken kan je op zijn minst speciaal noemen, en is daarom zeker het proberen waard.

Je kan komen kijken naar de kookdemonstraties, maar je zal uiteraard ook mogen proeven van typische Thaise gerechten zoals 'Kai Oup' (geroosterde kip) en 'Yam Pak Chee' (koriandersalade met chili).

Wie 9 september niet tot op het Essence of Thailand-festival raakt, kan deze gerechten ook zelf proberen te maken op basis van volgende recepten:

Kai Oup (geroosterde kip)

Benodigdheden
4 kippenboutjes
2 koffielepels zout
3 koffielepels versgemalen peper
3 koffielepels kurkumapoeder
Arachideolie
3 uien, fijn gesneden
2 koffielepels fijngesneden look
1 koffielepel kurkumapoeder
1 chilipeper (eventueel)
3cm gember, fijngesneden (eventueel)
2 stuks citroengras, in stukken gesneden
Thaise vissaus
2 koffielepels bruine suiker
1 tomaat, in schijfjes gesneden
1 koffielepel fijngesnipperde, gebakken sjalotjes
1/2 bot verse koriander, fijngesneden

Hoe maak je het?
Kruid de kippenboutjes met zout, peper en kurkumapoeder en laat ze 20 minuten marineren. Verhit wat olie in een wokpan en bak daarin de boutjes goudgeel. Giet de olie weg. Verhit opnieuw wat olie in de wokpan, zet het vuur lager en voeg er de ui, de look, het kurkumapoeder en de peper aan toe. Hier mag eventueel chilipeper en gember bij. Bak tot de ui en de look glazig worden. Voeg er dan de kippenboutjes en het limoengras aan toe, en laat nog zo'n 5 minuten sudderen. Breng op smaak met wat vissaus en suiker. Laat koken tot de kip zacht is. Leg op een schotel en garneer met de schijfjes tomaat, gebakken sjalotjes en koriander.

Yam Pak Chee (koriander met chili)

Benodigdheden
25g fijngesneden koriander
25g fijngesneden, knapperig gebakken spekblokjes
1 koffielepel zout
12,5g fijngesneden, gebakken look
12,5g chilisaus
Arachideolie of kokosolie
3 eetlepels gedroogde, fijngemalen chilipepers
4 lookteentjes, fijngesnipperd
3cm gember, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 stengel limoengras
1 eetlepel garnalenpasta
1 koffielepel kurkumapoeder

Hoe maak je het?
Verhit de olie in een pan en bak daarin al roerend alle ingrediënten voor de chilisaus tot alle ingrediënten gaar zijn. Verwijder de stengel limoengras. Mix de overige ingrediënten fijn met een handmixer of in de mixer tot je een compacte pasta krijgt. Giet de pasta terug in de pan, zet het vuur laag, en voeg er langzaam olie aan toe tot je een mooie gladde saus krijgt. Laat de saus nog een beetje sudderen. Voeg er wat water aan toe als hij te dik is of wat meer olie als je de saus wat gladder wil. Meng de koriander en spekblokjes met het zout. Breng op smaak met de chilisaus. Werk af met snippers gebakken look. Serveer bij gerechten met kip, rund- of varkensvlees.

Partner Content

Gesponsorde content