Onze 6 favoriete restaurants om mosselen te eten

Vanaf de tweede helft van juli zijn de Zeeuwse mosselen groot genoeg om te oogsten. Dat is dan ook het startschot van het mosselseizoen. Wij geven onze favoriete restaurants om mosselen te eten. 

1. Limburg: Frituur Stas-Dejong

Bij Frituur Stas-Dejong in Tongeren worden al sinds 1932 mosselen bereid. Momenteel staat de vierde generatie in de keuken, en de Zeeuwse mosselen worden nog steeds aangekocht bij dezelfde leverancier. Reserveren in dit walhalla van de mossel kun je niet, dus moet je soms een tijdje aanschuiven in dit restaurant. 

Frituur Stas-Dejong, Grote Markt 29, 3700 Tongeren

Frituur Stas-Dejong

2. West-Vlaanderen: De Mosselbeurs

Duidelijker kan niet: in restaurant De Mosselbeurs in Oostende komen de mosselschelpen létterlijk uit de muren. Een jonge, no-nonsense bediening en een uitgebreide menukaart in een restaurant waarop mosselen uiteraard de hoofdrol spelen. Niet alleen de klassiekers, maar ook gedurfde combinaties als mosselen met geitenkaas, appel en honing.

De Mosselbeurs, Dwarsstraat 10, 8400 Oostende

De Mosselbeurs

3. Brussel: La Marie-Joseph

Pure klasse: dat is La Marie-Joseph in Brussel. Een klassieke, degelijke maritieme brasserie waar werkelijk alles huisgemaakt is (zelfs de chips bij het aperitief). Hier worden uitsluitend jumbomosselen natuur geserveerd, zonder veel poespas. Let op: reserveren is niet mogelijk.

La Marie-Joseph, Brandhoutkaai 47-49, 1000 Brussel
 
La Marie-Joseph

4. Vlaams-Brabant:Vital

In 1896 begon restaurant Vital bescheiden aan het station van Leuven. Vier generaties (en een brand) later bestaat de populaire zaak nog steeds, maar op een nieuwe locatie in Gelrode. Hier kun je mosselen op wel twintig verschillende manieren bestellen: o.a. met tripple Westmalle, pesto, look en Roquefort.

Vital, Leuvensesteenweg 525b, 3200 Gelrode

Vital

5. Antwerpen: Maritime

Inmiddels een monument in Antwerpen: restaurant Maritime. Omwille van de constante kwaliteit van de gerechten én de familiale charme, is dit ook een geliefkoosd adres van andere restaurateurs in Antwerpen. De mosselen worden op typische, traditionele manieren bereid: o.a. natuur, met wijn en Provençaals.

Maritime, Suikerrui 4, 2000 Antwerpen

Maritime

6. Oost-Vlaanderen: Brasserie Bridge

Midden in het historisch centrum van Gent ligt de gezellige Brasserie Bridge. Dat werd door de Gentenaren officieus uitgeroepen tot beste mosselrestaurant van de stad. De mosselen zijn eenvoudig, maar goed, zonder liflafjes. Fijn om te weten: er is een tap met negen bieren.

Brasserie Bridge, Sint-Baafsplein 21, 9000 Gent

Brasserie Bridge

Partner Content

Gesponsorde content