Onze favoriete restaurants van 2015

Restaurants komen en gaan, maar dit zijn onze favorieten van 2015. Ontdek onze top 5 en reserveer meteen een tafeltje

1. Focus op smaak

Floris

Op nummer één staat restaurant Floris in Sint-Andries in Brugge. Chef Floris Pancoucke verliet vorig jaar restaurant Savarin in Oostende om een eigen zaak te beginnen met zijn vrouw, Virginie Opstaele. Tijdens de verbouwing van hun pand deed Pancoucke ervaring op bij Hertog Jan, kwestie van mee te zijn met de tijdsgeest. Pancoucke staat voorlopig alleen in de keuken en heeft er daarom voor gekozen om de gerechten elegant, maar zonder al te veel franjes te serveren. De focus ligt op smaak. Een verstandige keuze, want wij hebben fantastisch lekker gegeten. 

2. Altijd anders

Brasa Grill

Brasa is een grillrestaurant met indoor barbecue. Je kunt hier kiezen uit een goed stuk gerijpt rundvlees, een kip van het spit, gegrilde vis of kreeft. Het menu is zo opgebouwd dat je tien keer kunt terugkomen en tien keer anders eten. Je hebt de keuze uit tallozen bijgerechten, bereidingswijzen en sauzen, allemaal perfect afgewerkt. Daarnaast zijn er heerlijke cocktails, goede wijnen en verslavende hapjes vooraf. Het eigentijdse interieur heeft een werelds karakter en deed ons een beetje aan Berlijn denken. Tel daarbij de uitstekende, uiterst vriendelijke bediening bij en je hebt een topadres.  

3. Topbrasserie

Silos

Geef toe: het is héél moeilijk om een goede brasserie of bistro te vinden. Zo'n plek waar de steak tartare en de vol- au-vent élke keer voldoen aan dezelfde hoge standaard. Waar je kunt aperitieven of natafelen in een uitnodigend loungegedeelte. Waar je een goed humeur krijgt van de bediening. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Wij vonden de perfecte symbiose van al deze eigenschappen in Boortmeerbeek. Na een ingrijpende verbouwing (vroeger werd hier gerst bewaard en ontkiemd voor brouwerijen) is Silo's momenteel de leukste en interessantste brasserie die we kennen.  

4. Thais avontuur

Nimman

Nathalie Meskens did it again en kwam met een nieuw Thais restaurant. We waren al zo tevreden over Yam Thai en zijn dus erg blij met dit tweede pand. Nimman is echter een tikje ‘extremer’ en minder toegankelijk dan Yam Thai. Mensen die graag zelf kiezen wat ze eten en een hekel hebben aan pikant, gaan beter naar een ander restaurant. Bij Nimman krijgt iedereen immers hetzelfde menu: vijf gangen authentiek Thais. En dan nu het goede nieuws: wij vonden het fantastisch! Geef je over aan hun verhaal en laat je gedurende één avond meeslepen op een exotisch avontuur.  

5. Casual met sterren

Luc Bellings

Tweesterrenchef Luc Bellings voerde dit jaar enkele veranderingen door in zijn restaurant Aan tafel bij Luc Bellings in Hasselt. De inrichting werd volledig vernieuwd en ook het personeel kreeg een hippe, vlotte outfit aangemeten in jeans en sneakers. De bedoeling was om dineren op sterrenniveau iets toegankelijker en casual te maken. Volgens ons is dat alvast gelukt, want tijdens een zalige, lange lunch genoten wij volop van de ingetogen luxe, de vriendelijke en professionele bediening en uiteraard het erg hoge gastronomische niveau van alle gerechten. Hier ervaar je de ultieme, Limburgse gastvrijheid.

De Feeling-experten selecteren ook elke week voor feel.it de beste adresjes om heerlijk gastronomisch te genieten. Lees hier de feel.it van deze week.

Partner Content

Gesponsorde content