We hebben er even op moeten wachten maar het wordt straks extra genieten: de terrassen mogen weer open. Na een woelige winterslaap, staat op deze zonnige plaatsen in Gent de apero graag voor je klaar.

1. Barrazza

Wie ooit Gent vanop het water heeft verkend, ontdekte vast deze hidden gem. Het idyllische terrasje bereik je via de Lange Munt en kijkt uit over het water en de historische panden van de Kraanlei. Er hangt altijd een laidback sfeer terwijl je van jou koffie, thee, biertje of kleine snack geniet.

Hoefslagstraatje 6 

2. De Parkiet

Aan de overkant van Barrazza, op de Kraanlei, ligt De Parkiet. Bij dit authentiek en sfeervol eetcafé kan je terecht voor een lekkere lunch, een copieuze kop koffie, een appetijtelijke aperitief of een ontspannend diner. Ze staan, zo zegt hun website, open voor vogels van diverse pluimage: geluksvogels, speelvogels, hoogvliegers en iedereen die zijn vleugels éindelijk nog eens wil uitslaan? Hun zonnige terras langs de Leie is de ideale plek om neer te strijken.

Kraanlei 31  – deparkiet.be

3. Café Gomez

Op een zonnige dag spoel je bij Café Gomez op de Oude Beestenmarkt de werkdag weg met een aperitief en aangepast hapje. Hun huisgemaakte tapas moét je gewoon eens proeven. Ook Qmusic presentatrice Jolien Roets is blij dat hun terras straks weer open mag!

Oude Beestenmarkt 4 – cafegomez.be

4. Alberte

Alberte op de Dendermondsesteenweg heeft een prachtig, verborgen terras met sfeervolle lampjes en véél groen. Hier kom je vooral voor de heerlijke natuurwijn, met focus op de ‘kleine’ wijnboeren die met zuivere producten werken. Bezoek hier zeker ook de boekenwinkel Riot!

Dendermondsesteenweg 78 – alberte-gent.be

5. Stek

Een leuke koffie- en lunchbar met prachtig terras is Stek in de Nederkouter. Met haar zonnige gele muren en groene klimplanten vertoef je er als God in Frankrijk. Hier sip je van een koffie, verfrissende apero en het komt er énkel het beste van het seizoen op je bord. Hemels!

Nederkouter 129 – stekgent.be

6. Den Hoek Af

Veel plekjes zijn er niet maar ze zijn wél het wachten waard. Bij wijn- en koffiebar Den Hoek Af is het puur genieten; van ontbijt tot apero!

Vlaanderenstraat 1 – denhoekaf.com

7. Faja Lobi

Bij Faja Lobi kan je terecht voor ontbijt, lunch, broodjes, hoofdgerechten en cocktails. De oorspronkelijke keuken was Surinaams, maar door de jaren heen hebben meerdere culturen en stijlen de kaart beïnvloed. Het café en terras veranderen doorheen de dag van een oase aan rust naar een sfeervolle afsluiter van de dag.

Vlaanderenstraat 2 – fajalobi.be

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Faja Lobi Gent (@faja_lobi_gent)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

8. Jan van Gent

Langs de voorkant zou je het niet zeggen, maar ook Jan van Gent heeft een geheim tuinterras achterin. Verwacht je aan veel gezelligheid en plantjes. Vanaf de lente lijkt het hier wel zomer en in de winter zijn er verwarmde banken; heel het jaar lang leuk vertoeven dus!

Annonciadenstraat 1 – @jan_van_gent_cafe

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Gent (@jan_van_gent_cafe)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Weet jij nog een leuk terras in Gent? Laat het weten aan lise.milbou@feeling.be en wij voegen de zaak graag toe aan deze lijst.

Meer genieten in Gent

Openingsbeeld: Albert en Barrazza.