Als het buiten koud wordt, maken we het binnen graag gezellig met een warm gerecht. Naast de traditionele ovenschotels en stoemp kunnen we niet wachten om deze foodtrend te proberen. Kaasliefhebber? Dan wil je de raclettebowl zeker proberen.

Het is langer een trend om gerechten in een kommetje te bereiden. Vis, groenten en eventueel rijst belanden in een poké bowl, voor wie van vlees houdt is er de shoarma bowl en vegetariërs kiezen voor de falafel bowl. En dan zijn er nog de smoothiebowls bij het ontbijt natuurlijk.

Meestal zijn het gezonde of lichte gerechten, bij deze bowl ligt dat net iets anders. De basis bestaat meestal uit aardappelen, eventueel zuurkool en augurken, vlees, en een stevige portie gesmolten kaas. Eet er een lekker stuk brood bij, drink een lekker glas wijn, en je hebt dé comfortfoodcombinatie om bij weg te dromen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De trend komt overgewaaid uit Parijs, en je maakt hem eenvoudig zelf. Bovendien handig om je restjes op te gebruiken.

Recept: zo maak je zelf een raclettebowl (met restjes)

  • Snij gekookte aardappelen in blokjes en leg ze in een kom.
  • Maak rolletjes van charcuterie naar keuze en plaats ze aan de binnenrand van de kom.
  • Kook zuurkool of bak ui en voeg toe aan de kom.
  • Smelt de raclettekaas en giet over je aardappelen en uien of zuurkool.
  • Werk af met stukjes augurk of zilveruitjes, of voeg geroosterde uitjes toe voor extra crunch

Tip: een raclettebowl is perfect om restjes op te gebruiken: voeg restjes groenten – paprika, uien, champignons,… toe aan je raclettebowl. Bedek met gebakken spekjes of ga voor veggie en probeer eens met falafelballetjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tappel (@tappelieper)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Meer comfortfood: