Genoeg van saaie broodjes tijdens de lunch? Dankzij dit receptje niet meer. Fris, origineel én gezond? Een lunchbox samenstellen was nog nooit zo leuk met dit broodje beef.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Artisanale stokbroden 4
  • Rosbief 100 g
  • Secreto Iberico 50 g
  • Waterkers 2 bakjes
  • Tuinkers 1 bakje

Voor de rode-uienconfituur:

  • Rode uien 200 g (fijngesnipperd)
  • Suiker 1 eetlepel
  • Rode wijn een scheutje
  • Frambozen- of balsamicoazijn 1 tl
  • Laurierblad 1
  • Olijfolie 2-3 el
  • Peper en zout

Voor de mierikswortelroomsaus:

  • Zure room 25 ml
  • Mierikswortel 100 ml
  • Dijonmosterd 25 ml
  • Honing 1 tl
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Maak de uienconfituur: Doe de uien in een pot met een eetlepel olijfolie. Laat lichtjes glazig worden op een middelhoog vuur. Voeg er de suiker en laurier aan toe, kruid met zout en peper. Laat kort een beetje karamelliseren en voeg de rode wijn en azijn toe. Laat een beetje inkoken en zet vervolgens een deksel op de pot. Zet het vuur zacht en laat het geheel nog 30 minuten gaar en licht stroperig worden.
Maak de mierikswortelroomsaus: Meng de zure room met de mierikswortel, mosterd en honing. Roer tot een homogene massa en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de broodjes met een laagje mierikswortelroomsaus. Beleg met enkele plakjes rosbief, wat secreto iberico en wat plukjes waterkers en tuinkers. Werk af met een beetje uienconfituur.

Probeer ook deze verfrissende lunchreceptjes:

Door: Ann Van Der Auwera Foto’s: Wout Hendrickx