Romig soepje met vongole: helemaal hmmm en helemaal zomer

De eerste warme dagen komen eraan, wij stellen alvast het perfecte recept voor, waarmee je je gasten aan de tuintafel ongetwijfeld imponeert: romig soepje met vongole.

Voor 4 personen:

  • Boter 20 g
  • Ui 1
  • Knoflook 2 tenen
  • Tijm 2 takjes
  • Bloemige aardappelen 600 g
  • Droge witte wijn 60 ml
  • Visbouillon 1l
  • Venusschelpen (vongole) 1 kg
  • Room 2 dl
  • Peterseliecress 1 bakje
    (gewone waterkers of peterselie kan ook)

Helemaal weg van soep? Ontdek dan hier het recept van dit overheerlijke soepje van rode biet en zoete aardappel

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij fijn. Pel de tenen knoflook en snij of pers fijn. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Smelt de boter in een pan en stoof er de knoflook en ui in aan. Voeg de aardappelen toe en laat ook die even mee stoven. Breng op smaak met peper, zout en de takjes tijm. Blus met de visbouillon, zet een deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Voeg de room toe en mix de soep tot een velouté. Spoel de vongole (grondig!) onder koud water. Zet een pan op een zeer hoog vuur. Voeg de vongole en witte wijn toe. Plaats het deksel op de pan en laat kort opkoken tot de vongole open zijn (2 à 3 minuten). Voeg de vongole en het kookvocht bij de velouté. Verdeel de soep over de borden en werk af met peterseliecress en zwarte peper.

Smakelijk!

Lees ook hoe je een bloemkoolsoep met blauwe kaas bereidt

Voor meer heerlijke soepreceptjes lees dan:

Door: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content