Recept: gezonde ontbijtmuffins met kokosyoghurt
16 aug 2019
Bijgewerkt: 24 mrt 2023
2 min leestijd
Dé start van de dag? Een lekker gezond ontbijt. Nood aan inspiratie? Ga eens voor veganistische én gezonde ontbijtmuffins, met dit recept van Abbot Kinney’s. Ook niet-veganisten zullen er dol op zijn!
Sweet Saturday: gezonde ontbijtmuffins
Muffins ongezond? Niet als je deze variant probeert.
10 muffins | bereidingstijd 20 min | oventijd 45 min.
Ingrediënten ontbijtmuffins
- 150 ml Abbot Kinney’s Coco Start*
- 50 ml amandelmelk
- 50 gram lijnzaad
- 15 gram chiazaad
- 1 grote citroen, rasp van de schil en sap
- 50 gram kokosolie
- 250 gram rijpe bananen, in stukjes
- 3 dadels, zonder pit en in stukjes gesneden
- 100 gram amandelmeel
- 40 gram haver
- 40 gram kokosrasp
- 40 gram hennepzaad
- 1 el kaneel
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- snufje zout
- handje rauwe cashewnoten, voor de garnering
- muffin vormpjes | muffin tray
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor tot 170 °C graden. Zet in de muffin tray 10 papieren muffin vormpjes.
- Pak een bowl en meng het volgende samen: Coco Start, amandelmelk, lijnzaad, chiazaad en het rasp van de citroen. Zet dit 10 minuten apart.
- Smelt de kokosolie en schenk dit in een blender samen met de banaan, dadels en citroensap. Blend het tot een glad geheel.
- Pak een kom en meng alle droge ingrediënten (behalve de cashewnoten) samen.
- Mix de inhoud van de blender en van de kom samen. Roer het goed door.
- Verdeel het beslag in de muffin vormpjes. Maak het af met de cashewnoten.
- Schuif het in de oven voor 45 tot 5o minuten totdat het goudbruin is.
- Deze muffins zijn lekker voor ontbijt, lunch of als tussendoortje. Eet ze met jouw favoriete plantaardige yoghurt en vers fruit.
*Onder andere hier verkrijgbaar
MEER TIPS VOOR HET ONTBIJT:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier
