5 dingen die de gelukkigste koppels iedere ochtend doen

De ochtenden zijn het moment om samen wakker te worden en afscheid te nemen tot ’s avonds. Al ligt dat nu heel wat anders. Je gewoontes ’s ochtends onder de loep nemen, kan echt een verschil maken. Dit zijn 5 dingen die gelukkige koppels iedere dag doen.

In iedere goede relatie is het belangrijk dat je tijd maakt voor elkaar. Zelfs ’s morgens even tijd maken voor elkaar kan een heel groot verschil maken. Deze 5 dingen doen in de ochtend, maakt jullie relatie sterker.

1. Knuffel er op los

Zelfs als één van jullie veel vroeger moet opstaan, kan dit wonderen doen. Door ’s morgens even te knuffelen, voel je je echt verbonden met elkaar en voel je je veel gelukkiger. Die diepe connectie maken met elkaar, blijft ook nu erg belangrijk.

2. Geniet samen van een kopje koffie of thee

Een uitgebreid ontbijt is niet altijd mogelijk, dat begrijpen we zeker. Maar probeer iedere ochtend even tijd te maken om samen te genieten van een kopje koffie of thee. Als je een gigantisch ochtendhumeur hebt, is het perfect oké om samen even te zwijgen, maar dat kopje koffie zorgt voor die noodzakelijk verbinding.

3. Sta samen op

De ochtend is het eerste moment om samen te communiceren, al zijn diepgaande gesprekken niet voor iedereen weggelegd. Door op hetzelfde moment op te staan, zit je in hetzelfde ritme én krijg je écht een diepere band. Werken jullie beiden nog thuis, dan is het goed om daarna apart te werken, en elkaar enkel in de pauzes te zien. Even bijpraten en genieten van jullie zenmomentje samen.

4. Verdeel de ochtendklusjes

Koffie maken, de tafel afruimen en misschien de kinderen aankleden... ’s Ochtends valt er vaak al heel wat te doen. In heel wat gezinnen is het eentje die de taken voor zijn of haar rekening neemt, maar het is voor iedereen beter dat je ze verdeelt: er ontstaat geen frustratie en jullie hebben beiden net dat beetje extra tijd over, goed voor nog een knuffel natuurlijk.

5. Geef elkaar een kus en knuffel

Ga je naar het werk, neem dan afscheid van elkaar, liefst met fysiek contact: een kus en een knuffel bijvoorbeeld. Nog beiden thuis aan het werk? Houd het ritueel dan aan, want dat zorgt opnieuw voor die verbinding.

Meer tips voor een gelukkige relatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content