Vorige maand verscheen Easy Nordic, het tweede kookboek van onze Feeling gastvrouw Dagny Ros Asmundsdottir. Speciaal voor Feeling geeft ze een exclusief voorproefje uit haar nieuwe kookboek. Dit hoofdgerecht met pladijs en druivensaus bevat een explosie van smaken. Smakelijk!

 

Voor 4 personen

  • ca. 800 g pladijsfilets
  • sap van 1/2 tot 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 of 2 stengels selderij
  • 1 handvol blauwe druiven
  • 2 of 3 el basilicumolie
  • 3 el kappertjes
  • 2 of 3 el zure room
  • 1 el mosterd
  • 2 handenvol waterkers (of basilicum)
  • enkele appelkappers

Bereidingswijze

Doe de vis in een schaal en giet het citroensap erover, zodat hij begint te garen. Laat ongeveer 15 tot 20 minuten rusten op een koele plaats. Pel de ui en snijd hem fijn. Snij de selderij in blokjes. Snij de druiven doormidden en verwijder de pitjes. Verhit de basilicumolie in een pan en fruit de ui en de selder tot ze zacht zijn. Voeg de vis toe en bak hem aan beide kanten aan. Voeg de kappertjes, de druiven, de zure room en de mosterd toe. Proef en breng eventueel op smaak met citroensap. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen tot de vis klaar is. Dien op met gekookte aardappelen en werk af met appelkappers en waterkers.

Op zoek naar meer lekkere recepten?

Door: Dagny Ros Asmundsdottir
Foto: Wout Hendrickx
Styling: Ann Van Der Auwera