Brussel biedt onderdak aan heel wat uiteenlopende restaurants die een voor een écht heerlijk eten serveren. Of je nu trek hebt in Italiaans, Belgisch, Frans of Amerikaans, mét of zonder ster; in onze hoofdstad moet je zijn. De Feeling-redactie selecteerde 9 verrukkelijke stops.

9 x op restaurant in Brussel

1. Le Conteur

Le Conteur is een Midden-Oosters restaurant waar je gerechtjes deelt. De Israëlische broers Roi en Ronni brengen zo de traditionele keuken van Tel Aviv naar het hart van onze hoofdstad. Proef zeker hun Spoonful of Challah, Marokkaanse Baba Ghanoush en Pulpergine (octopus op de grill met zwarte crème van aubergineschil, koriander en harissa).

Le Conteur, Kiekenmarkt 32, Brussel

2. Da Mimmo

Misschien niet meteen een adresje voor een doordeweekse lunch met collega’s; wél als je iets te vieren hebt of een (zaken)partner wil imponeren. Het Italiaanse sterrenrestaurant Da Mimmo tovert élk bord om tot een kunstwerk. Chef-kok Gerardo Metta werkt met ingrediënten van hoge kwaliteit die variëren volgens de seizoenen. De meeste komen rechtstreeks uit de Italiaanse laars. Elk gerecht is een evenwicht tussen eenvoudige producten en een perfecte uitvoering. De specialiteit van het huis? Hun taglierini met truffel. Voor een 3-gangen lunch betaal je vanaf € 55, aangepaste wijnen kosten € 35 extra.

Da Mimmo, Ridder Koninglaan 24, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe.

3. Be Burger

Wie op zoek is naar een ‘premium burger restaurant‘ in Brussel kan aankloppen bij Be Burger. Proef hun 100% Black Angus rundsvlees, vegetarische, kip- of visburgers, zelfgemaakte Be Burger saus én hamburgerbroodjes met ‘cornflakes’-topping. Ze zijn op verschillende plaatsen in Brussel gevestigd en élke inrichting is uniek; Be Burger Elsene heeft bijvoorbeeld veel weg van een klassevolle brasserie terwijl Be Burger Zaventem zich in een charmante oude molen bevindt.

Be Burger, vestigingen in Stockel, Cim d’Ixelles, Waterloo, Zaventem, Wemmel en Sainte Catherine. 

4. Gazzetta

Gazzetta is een gezellig restaurant in Brussel waar je voor een schappelijke prijs kan proeven van de authentieke Italiaanse keuken. Je vindt ze ergens halverwege het Ter Kamerenbos en de Beurs, vlak langs de Louizalaan. Ga er langs voor een echte Italiaanse koffie met taart in de ochtend, een verse panini in de middag en een heerlijk bord pasta tegen de avond. Het beste van Italië van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat; mee te nemen of ter plekke op te eten.

Gazzetta, Langehaagstraat 12, Elsene

5. Beaucoup Fish

Op wandelafstand van station Brussel-Noord ligt één van de lekkerste visrestaurants van Brussel. Verlekker je aan de heerlijkste garnaalkroketten van de hoofdstad, carpaccio van Sint-Jakobsnoten, filet van vlaswijting met sandefjordsaus, spitskool en rösti of ga voor een klassieke bouillabaisse van Noordzeevis. Ben je met iemand op schok die vies is van vis? Geen probleem, ook stoofvlees van varkenswangen met Ename-bier of vol-au-vent van hoevekip (al dan niet met kalfszwezeriken) staan op het menu!

Beaucoup Fish, Van Gaverstraat 2, 1000 Brussel

6. Fornostar

De fans van Italiaans eten moeten zeker eens langsgaan bij Fornostar. Dit restaurant met de blitse naam serveert een brasseriekeuken vlakbij de Brusselse Vismarkt. Het eten wordt opgediend in een hip designinterieur.  Als het goed weer is, kan je ook een hapje eten op het terras buiten.

Fornostar, Brandhoutkaai 65, 1000 Brussel

7. Le Fou Chantant

Het recept van dit restaurant in Brussel: een piano, Franse chansons, lekker eten en verrukkelijke wijn. Le Fou Chantant is perfect voor een gezellig avondje uit met vrienden. Een tip wanneer je niet gewoon aan tafel wil zitten.

Le Fou Chantant, Avenue De Fré 176, 1180 Ukkel

8. Pistolet

Het doel van dit restaurant: de pistolet, een op en top Belgisch product in ere te herstellen. In Pistolet wordt enkel met artisanale én Belgische producten gewerkt. Zo willen ze de Belg ook laten kennismaken met echt Belgisch eten.

Pistolet, Joseph Stevensstraat 24-26, 1000 Brussel

9. Chalet Robinson

Chalet Robinson vind je diep in Ter Kamerenbos. Het restaurant is omringd door vijvers en groen. Voor je Chalet Robinson bereikt, moet je de oversteek maken op een speciaal gebouwd vlot. Nadien kan je genieten van de lekkere keuken van het restaurant. Als het goed weer is, kan je een stoel buiten huren en een dag lang genieten van de Brusselse natuur.

Chalet Robinson, Steigerweg 1, 1000 Brussel

Meer adresjes in Brussel