Door de verscherpte maatregelen van de regering werden onze restaurants onlangs voor de tweede keer verplicht hun deuren te sluiten. Gelukkig blijven de meeste chefs en zaken niet bij de pakken neerzitten: ze gooien hun concept om en gaan voluit voor delivery en takeaway. Bij deze restaurants en koffiebars in Antwerpen haal je je favoriete gerecht nu gewoon af! Zeg maar dé toppers voor takeaway in Antwerpen.

 

Takeway in Antwerpen: 15 x heerlijke restaurants en koffiebars

1. Boker Tov

Keuken? Deze gloednieuwe Israëlische deli bar van Lori Dardikman en Tom Sas brengt een stukje Tel Aviv naar Antwerpen. In grote steden als Amsterdam, Londen en Parijs is de Tel Avivian kitchen al langer een hype, en dat mag niet verwonderen ook: Tel Aviv is kleurrijk, modern en kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Het is een levendige smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities. Die sfeer brengt Boker Tov nu dus in de vorm van toffe Israeli-streetfood-gerechtjes tot op jouw bord.

Hoe bestellen? Je Israëlische bites bestellen kan via de website. Of je laat je favoriete box leveren via deliveryplatformen Uber Eats en Deliveroo. Leuk nieuws: omdat Tom & Lori kunnen niet wachten om terug te reizen, geven ze een van hun klanten alvast een reis naar Tel Aviv.

Waar? Doornelei 2, 2018 Antwerpen

2. Mission Masala Curry Club

Keuken? Indische soulfood: curries, sides & snacks en fried chicken.

Hoe bestellen? Volg het takeaway platform van mission masala of bestel via Uber Eats.

Waar? Troonplaats, 2018 Antwerpen

3. Camion

Keuken? Lunch, koffie en een uitgebreide apero. Verwacht je aan gezonde boterhammen, salades, dagverse soep en wekelijks andere suggesties (hiervoor hou je best hun Instagram en Facebookpagina in de gaten). Camion koos ook in hun take-away alternatief heel bewust voor een vegan food menu, waarbij je soms een gerechtje kan pimpen naar veggie, aan de hand van verse bio kaas. Very vegan friendly, but also very casual dus.

Hoe bestellen? Afhalen van van woensdag tot en met zaterdag tussen 16 en 19u. Bestellen kan op voorhand tot op de dag zelf om 10u telefonisch via 03/435.44.35 of via hello@camion-antwerpen.be.

Waar? Paleisstraat 7, 2000 Antwerpen

4. J’Enotecaway

Keuken? Nick Bril en Sergio Herman, culinaire geesten achter The Jane, stonden deze week op het punt hun nieuwste concept J’Enoteca op de wereld los te laten. En toen kwam de overheid met haar nieuwe maatregelen. Hun restaurant zullen ze daarom vier weken later openen, maar bij de pakken blijven neerzitten doen ze niet: tot die tijd wordt J’Enoteca toepasselijkerwijs omgedoopt tot J’Enotecaway en voorzien ze iedereen die wil van wijnen, bieren & heerlijke gerechten van The Jane Antwerpen in a box.

Hoe bestellen? Bestellen doe je online. De J’Enotecaway box zal op de door jou aangegeven dag af te halen zijn bij The Jane Antwerp: op vrijdag tussen 16u00 en 19u00, op zaterdag en zondag tussen 11u00 en 14u00. Bestellingen voor de volgende dag kunnen tot 23u59 worden geplaatst.

Waar? Paradeplein 1, 2018 Antwerpen

5. Bar Vert

Keuken? Gezonde lunch met oosterse invloeden en wereldkeuken. Denk: flatbread met curry van aubergine of met lime-cashews en tomaten chutney en salade met rode bieten humus. Ook op het menu: verschillende zoete taartjes.

Hoe bestellen? Bestellen doe je online, betalen ook. Gewoon langskomen is voor de eigenaars van Bar Vert ook altijd een optie. De bar is open van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Waar? Helenalei 2-4, 2018 Antwerpen

6. Walvis

Keuken? Ontbijten met eggs benedict of granola. Lekker lunch met pulled pork, een Thaise noodle salade of een shakshuka bowl. Het volledige menu vind je hier.

Hoe bestellen? Afhalen bij Walvis kan gewoon door langs te lopen bij hun take-away window. Bestel je toch liever op voorhand: probeer dan telefonisch op 03 289 33 22.

Waar? Walvisstraat 1, 2018 Antwerpen

7. Pici

Keuken? Verse pasta.

Hoe bestellen? Pici plats kan je online bestellen van maandag tot zondag via de website aan 10 procent korting. Het tijdslot waarop je je bestelling kan afhalen kies je zelf. Wat je ook kan doen is gewoon even binnenspringen om je bestelling te plaatsen of Pici zoeken op Deliveroo of Uber Eats.

Waar? Dageraadplaats 13, 2018 Antwerpen.

8. Lewis

Keuken? Herkenbare maar verfijnde rock-‘n-roll gerechten.

Hoe bestellen? Bestellen kan van dinsdag tot en met zondag via info@lewisantwerp.be of via de website.

Waar? Schildersstraat 25, 2000 Antwerpen.

9. Roji

Keuken? Sushi.

Hoe bestellen? Bekijk het volledige menu van Roji via de website en bestel via sms op volgend nummer: 0475/80.17.58.

Waar? Oude Koornmarkt 26, 2000 Antwerpen.

10. Simone’s Kitchen

Keuken? Bij Simone’s Kitchen staan plant based’ gerechten en ‘whole food’ centraal. Een vegetarische en veganistische keuken die niet alleen je smaakpapillen wil overtuigen, ook je lichaam zal blij zijn met zo’n heilzame en zuiverende voedingsstoffen.

Hoe bestellen? Bestellen kan simpelweg via de website. Afhalen kan van woensdag tot zaterdag van 18 tot 20 uur.

Waar? Breughelstraat 32, Antwerpen

11. Kolonel coffee

Keuken? Koffie, een croissantje en gezonde lunch.

Hoe bestellen? Bestellen kan gewoon online via de website.

Waar? Montignystraat 51, 2018 Antwerpen.

12. Wild/Project

Keuken? Ook all vegan semi-huiskamerrestaurant Wild/Project gaat voor take-away. Wie dacht dat je zonder vlees, vis, eieren en melk nog maar weinig kanten uit kan, heeft het trouwens goed mis, want de gerechten bij Wild zijn stuk voor stuk pareltjes die blijk geven van een grote diversiteit aan smaak en producten van topkwaliteit.

Hoe bestellen? Afhalen bij Wild/project kan van donderdag tot zaterdag tussen 17u en 19.30 uur. Op voorhand je bestelling doorgeven doe je via mail: wild.antwerp@gmail.com.

Waar? Grote Pieter Potstraat 21, 2000 Antwerpen

13. Sumac

Keuken? Libanese streetfood: van sweet potato fries tot lamd kofta en een mezze assortiment met humus, falafel en tahini.

Hoe bestellen? Het take-out menu van Sumac kan je bekijken via de website. Bestellen kan op nummer +32 (0) 3 336 30 01 of via contact@sumac.be.

Waar? Vrijheidsstraat 61, 2000 Antwerpen

14. Orso

Keuken? Originele en artisanaal bereide pizza’s en natuurlijke wijnen.

Hoe bestellen? Bestellen kan telefonisch op het nummer 03 5011 77. Het volledige menu van Orso vind je gewoon online.

Waar? Grote Beerstraat 46, 2018 Antwerpen

15. Signatuur

Keuken? 5 jaar geleden begonnen chef Bart Gils en gastvrouw/sommelier Sally Lauwers zonder achtergrond in grote restaurants aan een nieuw avontuur. Wat begon als een kleine, smakelijke bistro is op z’n lichtst gezegd positief geëscaleerd. Signatuur haalde eerst een vermelding in Gault & Millau en daarmee was de trend gezet. Chef Bart behoorde al snel tot de selectie van Jong Keukengeweld en werd Northseachef. Daarna volgde een “Bib Gourmand” in Michelin. Bart en Sally hebben eind vorig jaar hun restaurant in Hoogstraten gesloten om aan een nieuw avontuur te beginnen in Antwerpen. Nu brengen ze een lichte keuken; ze vertrekken heel vaak vanuit de klassieke basis en zetten dan het gerecht naar hun hand. De menu’s bestaan veelal uit groenten uit de buurt, Noordzeevis, maar ook een goed stukje vlees zal niet mankeren.

Hoe bestellen? Bestellen kan via deze link. Afhalen kan donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag van 11u tot 20u.

Waar? Volkstraat 23, 2000 Antwerpen.

Wil je toch een levering aan huis, kijk dan op Takeaway.comUber Eats en Deliveroo voor restaurants in je buurt. Wat je ook kan doen om lokale handelaars en restaurants te steunen, is nù al een bon kopen voor later via www.ver-bon-den.be.

Cocktails aan huis

Zin om te borrelen in je eigen living of om nog eens zo’n oldschool e-peritief te hosten? Cocktail Maison, een initiatief van Ann-Sophie Verstraete, biedt de oplossing. Bestel online en ontvang per post twee, vacuümverpakte cocktails, inclusief gedroogde garnituur om je drankje te pimpen en een kaartje waarop staat hoe je de cocktail moet serveren. Ieder pakket bestaat uit twee LOW, twee NO of een LOW en een NO cocktail. De combinatie van je pakket kies je zelf (€ 22, incl. verzending via www.cocktailmaison.be).

#Horecacomeback

Je favoriete zaak steunen kan trouwens niet alleen door een bestelling te plaatsen en ze te laten leveren. Sinds de vorige lockdown-periode kan je via de website horecacomeback.be een waardebon aankopen bij de aangesloten horecazaken en die later op het jaar gebruiken. Dankzij de verkoop van de bonnen creëren horecaondernemers cashflow op een moment dat alle inkomsten stil liggen en kunnen ze zo hun lopende vaste kosten betalen. Wie een waardebon koopt, heeft ook meteen iets om naar uit te kijken.

Meer over coronaproof eten, drinken en shoppen:

Openingsbeeld: Camion, Orso, Sumac.