Rozig dessertje: Rozenparfait

Parfait is het makkelijkste ijs om zelf te maken. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en je hoeft niet steeds te roeren. Het enige wat onontbeerlijk is, is tijd.

Ingrediënten:

  • 6 eierdooiers
  • 3 el honing
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl rozenwater
  • 150g rozenwater
  • 150g frambozen
  • 50g ongezouten gepelde pistachenoten
  • handvol rozenblaadjes

Zo maak je het:

  • Klop de eidooiers en de honing in ca. 10 min tot een dik, romig, bleekgeel mengsel.
  • Klop daarna de slagroom stijf, en roer er het rozenwater en de verkruimelde rozenblaadjes door.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het eimengsel.
  • Doe dat mengsel in kommetjes, met folie over. Zet de kommetjes ca. 1,5 u in de vriezer.
  • Roer dan de frambozen en pistachenoten door het mengsel en leg de folie terug. Zet opnieuw in de vriezer voor ten minste 6 u.
  • Haal het er 10 min voor het serveren uit.

Ontdek hier nog meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content