Meer tijd om thuis uitgebreid te koken vanavond en nog op zoek naar een frisse afsluiter die je menu compleet maakt? Feeling to the rescue! Dit recept voor sorbet van ananas met salie en gember zorgt voor een overheerlijk dessertje dat makkelijk te bereiden is. Complimenten verzekerd!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 kg diepgevroren ananasblokjes
  • 2 cm gemberwortel (geraspt)
  • 4 el honing
  • 5 blaadjes salie (fijngesneden)
  • versgemalen peper

Zo maak je sorbet van ananas:

Mix de ananasblokjes met de gember en honing in een blender tot een homogene massa. Roer de salie erdoor. Breng verder op smaak door enkele draaien van de pepermolen. Roer stevig en laat het minstens 3 uur in de diepvries opstijven alvorens te serveren (roer tijdens het opstijven nog een paar keer goed door).

Ontdek meer desserts:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.