Smullen maar: Pokébowl met visballetjes en sriracha-mayonaise

Zowel in kookboeken als op restaurant krijg je steeds vaker eten in een bowl geserveerd. Van smoothies tot ramen, kom maar op met die kommetjes. Beginnen doen we met een pokébowl met visballetjes.

Wat heb je nodig? (4 pers.)

  • 800 g wijting (of andere witvis)
  • 2 eiwitten
  • 40  g gember
  • 2 knoflook
  • 1/2 wit van prei
  • 4 tl maïzena
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 40  g panko
  • zout
  • 5 el sesamzaadjes
  • 5 el panko
  • 5 el quinoavlokken (natuurvoeding)

Voor de pokébowl:

  • 200  g camargua-rijst
  • 1 mini-rodekool
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 4 radijzen
  • 2 bieslook
  • 8 à 12 kerstomaten
  • 1 bosje koriander
  • 40 g cresson

Voor de sriracha-mayonaise:

  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • 3 el sriracha

Zo maak je het:

  • Hak de vis tot tartaar (of maak gebruik van een keukenmachine of hakmolen). Maak een massa van de vis met eiwit, gember, knoflook, prei, maïzena, ui, panko en een ferme snuf zout. Laat het geheel een halfuurtje rusten in de koelkast. Maak van het mengsel balletjes van ongeveer 2 cm. Meng het sesamzaad en panko of quinoavlokken door elkaar en rol de balletjes daardoor. Verhit olie in een pan of frituur tot 175°C. Bak de visballetjes in de olie en laat uitlekken.
  • Kook intussen de rijst gaar. Rasp de rodekool en snij de avocado, komkommer, radijzen en bieslook in dunne plakjes. Halveer de kerstomaten en meng de ingrediënten voor de sriracha-mayonaise. Zodra de rijst gaar is en de balletjes gebakken, verdeel je de rijst over 4 kommetjes en schik je de groenten er bovenop.
  • Werk het geheel af met koriander en cresson en de visballetjes. Dresseer met de sriracha-mayo en je bent klaar.

 

Meer recepten:

 

Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content