Shake it: Sorrento Mule en pittige popcorn met rozemarijn

Speciaal voor de ietwat aparte zomer waar we met z’n allen op afstevenen, zet Feeling vijf zomerse cocktailklassiekers met een twist – én een perfect bijpassend hapje als smakelijke danspartner – op een rij! Vandaag op het menu: Sorrento Mule en pittige popcorn met rozemarijn.

Sorrento Mule

Wat je nodig hebt (voor 2 glazen): 

  • 60 ml wodka
  • 60 ml limoncello
  • 250 ml gemberbier
  • 1 citroen
  • crushed ijs

Zo maak je het: 

Snijd de helft van de citroen in schijfjes. Pers de andere helft uit. Doe de wodka, limoncello, het citroensap, het gemberbier en een flinke schep crushed ijs in een maatbeker. Roer, schenk uit over de glazen. Garneer met schijfjes citroen. Klaar!

Pittige popcorn met rozemarijn

Wat je nodig hebt:

  • 2 el plantaardige olie (bv. druivenpitolie)
  • 100 g ‘pofmaïs’ (om popcorn te maken)
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • chili-vlokken of cayennepeper (een snufje)
  • 2 el honing
  • rozemarijn
  • 2 takjes

Zo maak je het: 

Doe 1 el olie in een pan met dikke bodem. Voeg de maïs en het zout toe. Let erop dat de korrels voldoende ruimte hebben om allemaal de bodem van de pan te raken. Plaats het deksel op de pan. Zet de pan op een middelhoog vuur. Wacht tot de eerste korrels beginnen te poffen. Schud de pan. Zet terug op het vuur. Herhaal dit om de minuut tot het ploppen is gestopt.

Doe ondertussen de komijn, peper en chilivlokken in een ander pannetje. Rooster ze kort. Doe er dan ook 1 el olie, honing en rozemarijn bij. Roer deze gearomatiseerde olie onder de nog warme popcorn.

 

Meer lezen over zomerse recepten:

Openingsbeeld: Wout Hendrickx. Tekst: An Van der Auwera. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content