Start je dag gezond: Salade van boerenkool met avocado en quinoa

Om je dag goed te starten is een lekker en stevig ontbijt een must! Met dit receptje heb je geen alledaags ontbijt op je bord liggen maar wel één boordevol met smaken en gezonde ingrediënten!

Ingrediënten

  • 400 gr boerenkoolbladeren (zonder harde stelen, in stukjes gescheurd)
  • 1 el limoensap
  • 2 avocado’s (stevig maar rijp, geschild en ontpit)
  • 20 gr koriander (grof gehakt)
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 300 gr quinoa
  • 2 eieren

Voor de boerenkooldressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 2 el limoensap
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 tl sojasaus

Voor de yoghurtdressing:

  • 100 ml yoghurt
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 limoen (enkel sap van de limoen)
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Doe de boerenkool in een grote kom met het limoensap en een flinke mespunt zout.
  • Masseer de bladeren 5 minuten en schep er dan de koriander door. Kook de quinoa gaar
    en laat afkoelen.
  • Kook de eieren tot ze hard zijn. Spoel onder koud water, pel en laat verder afkoelen.
  • Rooster de pompoenpitten in een pan tot ze beginnen te ploffen.
  • Maak dan de dressing:doe de olijf- en sesamolie, het limoensap, de esdoornsiroop en de sojasaus in een kommetje en klop er met zout en peper een lekkere vinaigrette van.
  • Doe de salade bij de quinoa, pompoenpitten en sesamzaad en besprenkel met de dressing.
  • Maak ten slotte de yoghurtdressing door alle ingrediënten te mixen (met de mixer of in de blender).
  • Serveer de salade met een halve avocado en een gekookt eitje. Lepel wat van de yoghurtdressing over de avocado.

Meer heerlijke ontbijtrecepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content