Een gezonde week: 7 eenvoudige tips voor elke dag

Het internet bulkt van tips om je gezondheid een boost te geven. Maar welke tips moet je nu eigenlijk toepassen? Wij verzamelen iedere week 7 tips om je gezondheid een boost te geven. Geen zware sportsessies, crashdiëten of medicijnen. Maar eenvoudige hapklare tips voor een gezonde en gelukkige week.

Vorige tips gemist? Je leest ze hier opnieuw.

Maandag: start je dag met citroenwater

Maandagochtend doet misschien wat pijn, toch raden we aan je dag niet met koffie te starten, maar met een groot glas citroenwater. Voldoende water drinken is belangrijk, en door er citroen aan toe te voegen vergroot je de gezondheidsvoordelen alleen maar. Hier lees je wat iedere dag citroenwater drinken met je lichaam doet. 

Dinsdag: maak een heerlijke wandeling

De eerste dag zit er al op. Je bent al helemaal terug opgeslorpt door je werk. Zorg daarom dat je af en toe ook even tijd neemt voor ontspanning. Hoe je dat doet? Door gezellig samen te gaan wandelen. Het is gezond én is goed voor je humeur. Hier ontdek je enkele weetjes over wandelen je écht wilt kennen.

Woensdag: werk aan je mentale gezondheid

Gezond zijn draait niet alleen om gezond eten en voldoende bewegen, vergeet ook zeker je mentale gezondheid niet. Probeer veel te lachen en dankbaar te zijn. Geen idee hoe je eraan begint? Dankzij deze tips vergroot je je mentale weerstand.

Donderdag: gezonde voeding op het menu

Ook deze week zet je zoveel mogelijk gezonde voeding op het menu. Een zwaar dieet is helemaal niet nodig als je voldoende groenten, fruit en proteïnen eet. Lukt het je maar niet om je niet te overeten? Dan moet je zeker even dit lezen.

Vrijdag: tijd om het werk neer te leggen

Het weekend staat voor de deur. Tijd dus om het werk neer te leggen. Kun jij het werk maar moeilijk neerleggen? Je doet het best toch, want te veel werken zorgt dat je minder productief bent en is écht slecht voor je gezondheid. Bovendien liegen cijfers er niet om: er zijn steeds meer burn-outs. Hier lees je hoeveel uur per week je maximaal mag werken. 

Zaterdag: geniet van een restaurantbezoek

Misschien wil je enkele kilo’s kwijt of heb je het druk. Toch is dat geen reden om af en toe te genieten van een restaurantbezoek. Je brengt tijd door met mensen die je graag ziet, kunt even ontspannen én genieten van een heerlijke maaltijd. Schrik om bij te komen op restaurant? Hier lees je hoe je dat voorkomt. Inspiratie nodig? Deze nieuwe restaurants in Antwerpen zijn zeker het proberen waard.

Zondag: controleer je huidvlekjes

De zon laat zich weer van haar beste kant zien, en daar zijn we blij om. Toch mogen we onze huid niet vergeten. Smeer je grondig in. Neem ook even de tijd om je huidvlekjes te controleren. Nog geen afspraak bij de dermatoloog. Hier wordt uitgelegd hoe je je huidvlekjes zelf grondig nakijkt. En dan... Genieten maar.

Meer tips voor een gezonde week:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content