Umami: Ontdek de vijfde smaak!

Zout, zoet, zuur en bitter. De vier smaken die ons allen bekend zijn. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat er ook een vijfde smaak bestaat: Umami! Het is een smaak die moeilijk te verwoorden valt, maar om het toch te proberen: het is de smaak van eiwit. Om deze 'vijfde smaak' meer bekendheid te geven, brengt uitgeverij Terra binnenkort een boek uit over Umami. Geïnteresseerd? Vanaf 28 augustus ligt het boek in de boekhandel. 

Umami is de Japanse term voor 'smakelijk' en komt voor in vrijwel iedere keuken. Het zijn vooral aminozuren en natriumglutamaat die aan de basis van deze smaak liggen. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt zowel hartige als zoete smaken. De 'vijfde smaak' komt van nature voor in onder andere vis, vlees, erwten, kaas en zeewier.

Umami is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Om daar verandering in te brengen, brengt de uitgeverij Terra 28 augustus het boek 'Umami: de vijfde smaak' op de markt. Dit boek staat vol met lekkere recepten en laat lezers op een leuke manier kennis maken met ingrediënten die rijk zijn aan

Info'Umami: de vijfde smaak' werd geschreven door Laurent Seminel. Het boek wordt uitgegeven door Terra en kost 19,99 euro.

Partner Content

Gesponsorde content